7 τροφές που αυξάνουν φυσικά το κολλαγόνο του οργανισμού -Ο,τι καλύτερο για τις γυναίκες

7 θαυματουργές τροφές/Φωτογραφία: Shutterstock

Το κολλαγόνο είναι μια απαραίτητη πρωτεΐνη του οργανισμού, η οποία μειώνεται αισθητά με το πέρασμα τoυ χρόνου. 

Oσο μεγαλώνουμε η δυνατότητα του σώματος να παράγει κολλαγόνο μειώνεται. Μετά την ηλικία των 35 ετών, η παραγωγή κολλαγόνου αρχίζει να πέφτει με ρυθμό 1-1,5% το χρόνο. Το αποτέλεσμα είναι η επιδερμίδα να χάνει την ελαστικότητά της, το δέρμα να χαλαρώνει και να δημιουργούνται ρυτίδες. H διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο και στην υγεία του δέρματος, αλλά και στην παραγωγή κολλαγόνου.

Σε γενικές γραμμές η παραγωγή κολλαγόνου αυξάνεται στον οργανισμό σας αν ακολουθείτε μια διατροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικά, ωμέγα λιπαρά οξέα και μέταλλα. Υπάρχουν 7 συγκεκριμένες τροφές που περιέχουν τα θρεπτικά συστατικά που απαιτούνται για το σχηματισμό κολλαγόνου. Μην ξεχνάτε ότι η διατροφή σας είναι το καλύτερο όπλο ενάντια στα σημάδια γήρανσης.

Διαβάστε τις 7 τροφές που αυξάνουν την παραγωγή κολλαγόνου στο Bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κολλαγόνο τροφές δέρμα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ