Ξίδι στα μακαρόνια: Ενα απλό κόλπο που αποτρέπει να κολλήσουν και βελτιώνει τη γεύση - iefimerida.gr

Ξίδι στα μακαρόνια: Ενα απλό κόλπο που αποτρέπει να κολλήσουν και βελτιώνει τη γεύση

μακαρόνια
© Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια απλή συμβουλή έχει κερδίσει έδαφος στα σόσιαλ και μεταξύ όσων θέλουν να είναι πιο πρακτικοί στην κουζίνα: η προσθήκη ξιδιού στο νερό που βράζουν τα μακαρόνια.

Αυτή η τεχνική, άγνωστη σε πολλούς, υπόσχεται να μην κολλήσουν τα ζυμαρικά, να βελτιώσει την υφή τους και να ενισχύσει τη γεύση τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να προσθέσετε μια κουταλιάς της σούπας ξίδι σε κάθε λίτρο νερού ενώ μαγειρεύονται τα ζυμαρικά. Το οξύ στο ξίδι βοηθά στον έλεγχο του pH του νερού και εμποδίζει το άμυλο που απελευθερώνεται από τα ζυμαρικά να σχηματίσει ένα κολλώδες στρώμα. Έτσι, τα μακαρόνια δεν θα κολλήσουν μεταξύ τους.

Θα χαλάσει το ξύδι τη γεύση από τα μακαρόνια;

Εκτός από τη βελτίωση της υφής, το ξίδι προσθέτει επίσης μια ελαφριά οξύτητα που ενισχύει την τελική γεύση του πιάτου. Αυτή η συμβουλή λειτουργεί με κάθε είδους ξίδι, αλλά συνιστώνται πιο ήπια, όπως μηλόξιδο ή ξίδι ρυζιού.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κόλπο με όλα τα είδη ζυμαρικών, συμπεριλαμβανομένων των χειροποίητων ή χωρίς γλουτένη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ