Τσικνοπέμπτη με μπριζόλες που λιώνουν, στο τηγάνι [συνταγή] - iefimerida.gr

Τσικνοπέμπτη με μπριζόλες που λιώνουν, στο τηγάνι [συνταγή]

τσικνοπέμπτη στο σπίτι
Φωτογραφία: SHUTTERSTOCK
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Τσικνοπέμπτη, για τους περισσότερους, είναι συνυφασμένη με ψησταριές, σχάρες, κάρβουνα και σούβλες.

Πολλοί θα προτιμήσουν έξοδο σε μια ταβέρνα, ενώ δεν θα είναι λίγοι όσοι επιχειρήσουν να τσικνίσουν με τις μαρινάδες τους, μαγειρεύοντας στις αυλές και τα σπίτια τους, είτε στην παραδοσιακή σχάρα είτε σε ηλεκτρική ψησταριά.

Σε πολλές περιπτώσεις όμως, στις πόλεις και τα διαμερίσματα των πολυκατοικιών υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες για να τιμηθεί η… Τσικνοπέμπτη όπως της πρέπει. Υπάρχει όμως… σωτηρία για όσους επιμένουν να τσικνίσουν, δίχως να έχουν ψησταριά, μπάρμπεκιου ή ηλεκτρικό γκριλ;

Φυσικά και υπάρχει. Και το καλύτερο απ’ όλα είναι ότι γι’ αυτή τη διαφορετική Τσικνοπέμπτη χρειάζεται μόνο ένα υλικό: το κρέας!

Τσικνοπέμπτη στο σπίτι: Πώς θα τσικνίσετε με ένα υλικό -Τα 10 βήματα

Τι χρειάζεται για την Τσικνοπέμπτη στο σπίτι χωρίς κάρβουνα και ψησταριά:

  • Ενα αντικολλητικό τηγάνι με καπάκι
  • Το κρέας της επιλογής σας (προτείνεται χοιρινή μπριζόλα λαιμού ή μοσχαρίσια, με λιπάκι για να μη στεγνώσουν)
  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη (τα έχετε ήδη στο ντουλάπι σας)

Τα 10 βήματα της συνταγής για την Τσικνοπέμπτη στο… τηγάνι:

  1. Βάλτε τις μπριζόλες σας στο τηγάνι
  2. Προσθέστε ένα δάχτυλο νερό (ίσα να φτάνει στο μέσο της μπριζόλας και λίγο παραπάνω, όχι να τις καλύπτει)
  3. Κλείνουμε με το καπάκι και βάζουμε, αρχικά, το μάτι στο φουλ
  4. Οταν αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε αρκετά τη φωτιά (στο μέσο συνήθως)
  5. Βάζουμε χρονόμετρο 30 λεπτά (αν στο ενδιάμεσο πιεί το νερό προσθέτουμε ελάχιστο)
  6. Μετά τα 30 λεπτά ανοίγουμε το καπάκι (δεν προσθέτουμε βούτυρο ή λάδι)
  7. Δίχως να δυναμώσουμε τη φωτιά αρχίζουμε και γυρίζουμε τις μπριζόλες μας, όπως θα κάναμε στη ψησταριά
  8. Σε λίγα λεπτά θα δείτε ότι θα αρχίσει το… τσίκνισμα (τότε προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, όχι νωρίτερα)
  9. Οταν «αρπάξουν» όσο θέλετε τις αφαιρείτε
  10. Αφήνουμε να «ξεκουραστούν» για 10 λεπτά και σερβίρουμε

Και για γαρνιτούρα μπορείτε πάντα να... ανατρέχετε στην «πατάτα - τζάκετ του τεμπέλη».

Μην παραλείψετε να ρίξετε μια ματιά και στη συνταγή για μπιφτέκια ταβέρνας που είδαμε πριν από μερικές ημέρες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ