fbpx Τα τέλεια καρυκεύματα για να απογειώσετε τη γεύση του αρνιού -Και δεν είναι αυτά που φαντάζεστε | GASTRONOMIE | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
GASTRONOMIE
ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟ ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ

Τα τέλεια καρυκεύματα για να απογειώσετε τη γεύση του αρνιού -Και δεν είναι αυτά που φαντάζεστε

Ψητό αρνί με δενδρολίβανο
03|09|2019 | 14:03
Ψητό αρνί με δενδρολίβανο /Φωτογραφία: Shutterstock

Ξεχάστε το δενδρολίβανο, την ρίγανη και το σκόρδο. Τα καλύτερα καρυκεύματα για ένα πιάτο με αρνί είναι η μαύρη σοκολάτα, ο καφές και το σκουμπρί σύμφωνα με μια μελέτη.

Η έρευνα εξέτασε την μοριακή δομή του κρέατος για να ανακαλύψει τρόφιμα που μοιράζονται παρόμοιες αρωματικές ενώσεις και τα οποία θα μπορούσαν να συνδυαστούν στην παρασκευή συνταγών με αρνί, ώστε να ενισχύσουν τις γεύσεις του καθενός.

Και σαν να μην έφταναν αυτά, άλλες συμβατές γεύσεις που θα μπορούσαν να απογειώσουν αυτή του αρνιού, είναι οι γαρίδες, το ουίσκι, το τυρί μπρι, συνοδευόμενα από φιστίκια, πατάτες και γκρέιπφρουτ. Η μαύρη σοκολάτα και ο καφές – και τα δύο με δυνατή και πικρή γεύση – ταιριάζουν απίστευτα με το μαγειρεμένο αρνί, με την μαύρη σοκολάτα να έχει την μεγαλύτερη ομοιότητα.

Αρνί με πατάτες και καρότα
Ξεχάστε το αρνί με πατάτες και καρότο - Για να απογειώσετε την γεύση του κρέατος συνδυάστε το με μαύρη σοκολάτα ή καφέ/Φωτογραφία: Pixabay

Όσο για το ποτό: Συνοδεύστε το αρνί με ουίσκι

Επίσης, το ουίσκι και το σάκε βρέθηκαν να είναι τα αλκοολούχα ποτά που μοιράζονται τα πιο πολλά με το ψητό αρνί, εκτοπίζοντας το παραδοσιακό κόκκινο κρασί, που μέχρι τώρα όλοι μας συνοδεύουμε με ένα πιάτο καλομαγειρεμένο αρνί.

Η μελέτη έδειξε πως και τα δύο αυτά ποτά περιέχουν ένα άρωμα που περιγράφεται σαν να έχουν νότες κακάου και αμυγδάλου, δύο γεύσεις που συνήθως δεν τονίζονται όταν κάποιος δοκιμάζει αρνί.

Τολμήστε και δεν θα χάσετε

Ο ειδικός επιστήμονας τροφίμων και γευστικός εμπειρογνώμονας Δρ. Ρέιτσελ Έντουαρντς Στιούαρτ, που συνεργάστηκε με το Simply Beef & Lamb, δήλωσε πως τα αποτελέσματα δείχνουν ότι τα παραδοσιακά καρυκεύματα μπορεί να μην είναι πάντα τα καλύτερα. «Ενώ πολλά από αυτά τα συστατικά είναι κοινά στο μαγείρεμα, οι άνθρωποι συχνά φοβούνται να βάλουν τολμηρές γεύσεις μαζί» είπε προσθέτοντας: «Αυτή η έρευνα δείχνει ότι το παραδοσιακό δενδρολίβανο μπορεί να μην είναι το κατάλληλο βότανο για να αναδείξει όλες τις γεύσεις που μπορεί να προσφέρει το αρνί. Οι άνθρωποι πρέπει να είναι λίγο πιο τολμηροί στις επιλογές τους.

ΣΧΟΛΙΑ