Το Taste Atlas αποθεώνει για ακόμη μία φορά την ελληνική κουζίνα με μια νέα ανάρτησή του στα social media.
Ο γαστρονομικός οδηγός μοιράζεται συχνά τις προτάσεις του και τις λίστες με τα καλύτερα φαγητά και κουζίνες στον κόσμο, με την Ελλάδα να φιγουράρει πάντα στις πρώτες θέσεις.
Άλλωστε, η ελληνική κουζίνα αναδείχθηκε φέτος η καλύτερη στον κόσμο, αφήνοντας πίσω της την ιταλική.
Αυτήν τη φορά, το Taste Atlas μοιράστηκε έναν χάρτη της χώρας με τα must πιάτα που πρέπει να δοκιμάσει κάποιος σε κάθε γωνιά της χώρας, ενώ αποθεώνει τα τυριά, τα κρασιά, τα φρούτα, τα λαχανικά, τους ξηρούς καρπούς, το λάδι και άλλα παραδοσιακά προϊόντα του τόπου μας.
Taste Atlas: «Η Ελλάδα ξεχειλίζει από γεύση»
«Η Ελλάδα ξεχειλίζει από γεύση», γράφει χαρακτηριστικά στην ανάρτηση στο X (πρώην Twitter).
«Από την κρεμώδη πλούσια μυζήθρα της Κρήτης μέχρι τις βαθιές, γήινες νότες του ξινόμαυρου στο βορρά. Τα νησιά προσφέρουν τις δικές τους μοναδικές πινελιές, όπως τη μαστίχα της Χίου, τη φίνα φάβα της Σαντορίνης και το αρωματικό ελαιόλαδο της Λέσβου», αναφέρει στη συνέχεια.
«Γλυκές νότες έρχονται από τα φημισμένα φιστίκια της Αίγινας και τα σύκα της Κύμης, βασικά στοιχεία του παραδοσιακού ελληνικού ντουλαπιού. Η ηπειρωτική χώρα φέρνει τολμηρότερες γεύσεις με τις αρωματικές πιπεριές Φλωρίνης, τη βελούδινη οξύτητα του γαλοτυριού και τον έντονο χαρακτήρα του τσίπουρου. Όλα μαζί, αυτά τα προϊόντα σχηματίζουν ένα ζωντανό μωσαϊκό τοπικών terroirs και παραδοσιακής τέχνης», καταλήγει το Taste Atlas.