Χρειάζονται μόνο λίγα λεπτά για να ετοιμαστεί και είναι ιδανική για ένα υγιεινό δείπνο όταν δεν έχετε πολύ χρόνο.
Πρακτική, νόστιμη και τέλεια για κάθε γεύμα. Αυτή η τάρτα συνδυάζει τη φρεσκάδα του σπανακιού με την κρεμώδη υφή του τυριού και είναι εύκολη στην προετοιμασία.
Υλικά συνταγής για τάρτα σπανάκι (για 4 άτομα)
- - 1 ζύμη τάρτας (από το κατάστημα ή σπιτική)
- 300 γρ. φρέσκο σπανάκι
- 200 γρ. τυρί κρέμα ή μοτσαρέλα
- 2 αυγά
- 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
- Ελαιόλαδο, όσο χρειάζεται
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.
- Πλύνετε και ψιλοκόψτε το σπανάκι.
- Σοτάρετε το σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά.
- Σε ένα μπολ, χτυπήστε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώστε.
- Προσθέστε το σπανάκι και ανακατέψτε καλά.
- Τοποθετήστε τη ζύμη σε ένα ταψί και ρίξτε το μείγμα από πάνω.
- Πασπαλίστε με το τυρί από πάνω.
- Ψήστε για 20 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί και η κρούστα να ροδίσει.
- Αν θέλετε μια επιπλέον πινελιά, πασπαλίστε με μοσχοκάρυδο πριν το ψήσιμο ή προσθέστε τριμμένη παρμεζάνα για να ενισχύσετε τη γεύση.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο