fbpx Συνταγή για γλυκιά πίτσα σοκολάτα-μπανάνα -Πανεύκολη, με μόνο 5 υλικά | GASTRONOMIE | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
GASTRONOMIE

Συνταγή για γλυκιά πίτσα σοκολάτα-μπανάνα -Πανεύκολη, με μόνο 5 υλικά

Συνταγή για πίτσα σοκολάτα μπανάνα με φουντούκια
19|05|2020 | 09:29
Συνταγή για πίτσα σοκολάτα μπανάνα με φουντούκια / Φωτογραφία: Shutterstock

Μια συνταγή για γρήγορο γλυκό, τις μέρες και τις ώρες εκείνες που έχουμε ανάγκη κάτι απολαυστικό, αλλά όχι πολλά υλικά ή χρόνο.

Πέρα από τις αλμυρές πίτσες υπάρχουν και οι γλυκειές, οι οποίες είναι εξίσου απολαυστικές. Αρκεί να προσέξουμε κάποιες λεπτομέρειες.

Το μυστικό της συνταγής για γλυκιά πίτσα που βλέπουμε σήμερα είναι πως αναμειγνύουμε σοκολάτα με φουντούκια, δίνοντας στο τέλος της αίσθηση της σπιτικής πραλίνας, η οποία ταιριάζει απολαυστικά με τη μπανάνα.

Για τη συνταγή μας επιλέγουμε φύλλο σφολιάτας για να δώσουμε ένα τραγανό στοιχείο στο γλυκό που θα βρίσκεται στο πιάτο μέχρι να πεις… μπανάνα.

Υλικά συνταγής για γλυκιά πίτσα

  • 70 γρ φουντούκια χοντροσπασμένα
  • 150 γρ μαύρη σοκολάτα ψιλοκομμένη
  • 1 πακέτο σφολιάτα
  • 3 μέτριες μπανάνες σε φέτες
  • 3 κουταλιές μαύρη ζάχαρη
  • Παγωτό βανίλια για το σερβίρισμα (προαιρετικά

Εκτέλεση συνταγής για γλυκιά πίτσα

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Βάζουμε 50 γρ από τα φουντούκια σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και θρυμματίζουμε ώσπου να γίνουν σκόνη. Προσθέτουμε σε μπολ μαζί με τη σοκολάτα
  • Ανοίγουμε το φύλλο της σφολιάτας και κόβουμε σε στρογγυλό 30 εκατοστών
  • Απλώνουμε το μείγμα σοκολάτας και φουντουκιού πάνω από την ζύμη, αφήνοντας κενώ περίπου 5 εκατοστών περιμετρικά
  • Στρώνουμε τις μπανάνες από πάνω και πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα φουντούκια. Γυρίζουμε τις άκρες της ζύμης προς τα μέσα
  • Μεταφέρουμε την πίτσα σε ταψάκι και βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά
  • Αφαιρούμε από το ψυγείο, πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη και ψήνουμε για 25 με 30 λεπτά ώσπου να πάρει χρώμα η ζύμη
ΣΧΟΛΙΑ