fbpx Η μόνη συνταγή για ψωμί που χρειάζεσαι -Για ψωμάκια σκέτο αφρό, γίνονται πανεύκολα | GASTRONOMIE | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
GASTRONOMIE

Η μόνη συνταγή για ψωμί που χρειάζεσαι -Για ψωμάκια σκέτο αφρό, γίνονται πανεύκολα

Συνταγή για αφράτα ψωμάκια
18|05|2020 | 15:19
Συνταγή για αφράτα ψωμάκια /Φωτογραφία: Shutterstock

Συνταγές για ψωμί υπάρχουν πολλές. Αυτή η συνταγή την οποία μοιράστηκε μια μητέρα στο Facebook για αφράτα ψωμάκια, όμως, είναι πολύ διαφορετική από όλες τις άλλες.

Και η διαφορετικότητα της συνταγής δεν οφείλεται στο ότι απλά το ψωμί μας περιέχει τυρί κρέμα, αλλά στο αποτέλεσμα που δίνει: Μικρά αφράτα ψωμάκια, για να τα γεμίσετε με τυρί και αλλαντικά, την αγαπημένη σας μαρμελάδα, λίγο μέλι ή απλά για να τα φάτε έτσι απλά σκέτα.

Μια πραγματικά υπέροχη και άκρως διασκεδαστική συνταγή.

Υλικά συνταγής για αφράτα ψωμάκια

  • 150ml χλιαρό γάλα
  • 5γρ. ξηρή μαγιά
  • Ενα αυγό
  • 300g αλεύρι ψωμιού
  • λίγο αλάτι
  • 50γρ τυρί κρέμα

Εκτέλεση συνταγής για αφράτα ψωμάκια

  • Ξεκινάμε τη συνταγή μας βάζοντας όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ, με το γάντζο και ανακατεύουμε για 15 λεπτά σε χαμηλή ταχύτητα.
  • Βγάλτε τη ζύμη από τον κάδο του μίξερ, πλάστε το σε μια μπάλα και αφήστε σκεπασμένο να φουσκώσει για μια ώρα.
  • Χωρίστε τη ζύμη σε 12 ίσες μπαλίτσες.
  • Βάλτε τις μπαλίτσες ζύμης τη μια δίπλα στην άλλη σε ένα βουτυρωμένο ορθογώνιο ταψί.
  • Αφήστε τα να φουσκώσουν για 45 με 60 λεπτά, για δεύτερη φορά.
  • Πασπαλίστε τα με λίγο αλεύρι (ή λίγο γάλα αν θέλετε να γυαλίσουν) και ψήστε τα για 15 λεπτά στους 160 βαθμούς αέρα. Η συνταγή μας ολοκληρώθηκε, τα ψωμάκια είναι έτοιμα, απολαύστε τα ζεστά!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑ