fbpx Συνταγή για την πιο διάσημη «τυλιχτή» ομελέτα -Το «δείπνο των 30 δευτερολέπτων» | GASTRONOMIE | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
GASTRONOMIE

Συνταγή για την πιο διάσημη «τυλιχτή» ομελέτα -Το «δείπνο των 30 δευτερολέπτων»

Γαλλική ομελέτα με μυρωδικά
29|01|2021 | 22:30
Γαλλική ομελέτα με μυρωδικά / Φωτογραφία: Shutterstock

Είναι εκείνες οι πανεύκολες, απλές συνταγές, που αν επιτύχουν, μπορούν να προσφέρουν ασύγκριτη απόλαυση.

Η ομελέτα αυτή είναι μια συνταγή που έγινε διάσημη σε ολόκληρη την Αμερική από την πιο διάσημη τηλεμαγείρισσα στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού, την Τζούλια Τσάιλντ.

Η Τζούλια Τσάιλντ αποτελεί μια από τις πιο αναγνωρίσιμες τηλεπερσόνες που έκανε πιο προσιτή την μαγειρική στην Αμερική.

Η ιστορία της έγινε μάλιστα και ταινία, με την μοναδική Μέριλ Στριπ να αναλαμβάνει να ζωντανέψει το ταμπεραμέντο και την αγάπη της για το φαγητό. Η μαγείρισσα που μαθήτευσε στη Μέκκα της γαστρονομίας, το Παρίσι, έμαθε πολλές τεχνικές στον καθημερινό Αμερικανό πολίτη.

Βίντεο: Δείτε πως ετοιμάζει τη συνταγή για την ομελέτα

Από τις πιο διάσημες συνταγές της ωστόσο υπήρξε διαχρονικά η περίφημη τυλιχτή ομελέτα της ή όπως την αποκαλούσε αλλιώς «δείπνο έτοιμο σε μισό λεπτό». Δείτε στο βίντεο παρακάτω:

Υλικά

  • 2 αυγά
  • 1 κουταλιά βούτυρο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • Ψιλοκομμένα μυρωδικά της επιλογής σας (μαϊντανό, άνηθο, σχινόπρασο ή ό, τι άλλο επιθυμείτε)

Εκτέλεση

  • Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και χτυπάμε ζωηρά με πιρούνι για 30 δευτερόλεπτα. Έχει ιδιαίτερη σημασία να αναμειχθούν καλά τα ασπράδια με τον κρόκο
  • Ζεσταίνουμε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Καθώς το βούτυρο λιώνει ανακινούμε το σκεύος να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια
  • Γυρίζουμε τα αυγά στο καυτό τηγάνι και τα αφήνουμε να σταθούν για 3-4 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια ξεκινάμε να ταρακουνάμε το σκεύος μπρος-πίσω, τραβώντας απότομα το τηγάνι προς το μέρος μας.
  • Όσο ψήνονται τα αυγά αυξάνουμε την γωνία του τηγανιού και συνεχίζουμε την ίδια ανακίνηση ώστε η ομελέτα να πέσει στην άκρη του σκεύους. Γυρίζουμε το τηγάνι πάνω από το πιάτο. Η ομελέτα είναι έτοιμη σε 20 δευτερόλεπτα (δείτε το βίντεο πάνω).
  • Γαρνίρουμε με τα φρέσκα μυρωδικά και σερβίρουμε
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑ