Συνταγή για σπιτικό γκρανόλα -Δημητριακά πρωινού από τα χεράκια σας | GASTRONOMIE | iefimerida.gr

Συνταγή για σπιτικό γκρανόλα -Δημητριακά πρωινού από τα χεράκια σας

Συνταγή για σπιτικό γκρανόλα με δημητριακά και ξηρούς καρπούς
Συνταγή για σπιτικό γκρανόλα με δημητριακά και ξηρούς καρπούς / Φωτογραφία: Shuttestockr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με αυτή τη συνταγή θα μπορέσετε να βάλετε στο πρωινό σας τη γεύση που εσείς επιθυμείτε, αλλά και να ξέρετε πως τα υλικά στα δημητριακά σας είναι τα πιο αγνά και θρεπτικά.

Γκρανόλα είναι ένα μείγμα από δημητριακά, ξηρούς καρπούς και γλυκαντικές ύλες, συνήθως μέλι, που δημιουργούν την ιδανική βάση για να συνοδεύσετε το γάλα ή το γιαούρτι στο πρωινό. Αποτελούν ένα από τα πιο δημοφιλή προϊόντα στο ράφι και μπορείτε να το κάνετε στο σπίτι πανεύκολα και απλά.

Μερικά μυστικά της συνταγής

Το ζήτημα εδώ είναι να κρατήσετε την σωστή αναλογία λιπαρής ουσίας (λάδι) με το μέλι και το σιρόπι (μπορείτε να το παραλείψετε) ώστε να αποκτήσει το γκρανόλα σας την σωστή τραγανή υφή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το καλύτερο όμως με το σπιτικό γεύμα δημητριακών, είναι πως μπορείτε να προσθέσετε ό, τι ξηρό καρπό και φρούτα επιθυμείτε. Κρατήστε τις ποσότητες παρακάτω και αντικαταστήστε όποιο υλικό δεν είναι στις γεύσεις σας με καρύδια, άλλα αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς.

Αποθηκεύουμε τα δημητριακά σε δοχείο που κλείνει καλά, ιδανικά με λάστιχο, όπου διατηρούνται για περίπου έναν μήνα.

Υλικά

  • 2 κουταλιές ηλιέλαιο
  • 125ml μέλι
  • 2 κουταλιές σιρόπι σφενδάμου
  • 1 βανίλια
  • 300 γρ νιφάδες βρώμης
  • 50 γρ ηλιόσπορους ανάλατους
  • 4 κουταλάκια σουσάμι
  • 50 γρ κολοκυθόσπορους ανάλατους
  • 100 γρ φιλέ αμυγδάλου
  • 100 γρ σταφίδες

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150 βαθμούς, στον αέρα
  • Αναμειγνύουμε το λάδι, το μέλι, το maple syrup και τη βανίλια σε ένα μπολ. Προσθέτουμε όλα τα υλικά, εκτός από τις σταφίδες και ανακατεύουμε καλά
  • Απλώνουμε τα δημητριακά σε δύο φύλλα λαδόκολλας σε μια ομοιόμορφη στρώση και ψήνουμε για 15 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις σταφίδες και ψήνουμε για 15 λεπτά ακόμη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ