Συνταγή για πίτσα μαργαρίτα από το μηδέν σε 5’ λεπτά -Το μυστικό με το ζυμάρι που γίνεται με μόνο δύο υλικά | GASTRONOMIE | iefimerida.gr

Συνταγή για πίτσα μαργαρίτα από το μηδέν σε 5’ λεπτά -Το μυστικό με το ζυμάρι που γίνεται με μόνο δύο υλικά

Πίτσα μαργαρίτα με φρέσκα φύλλα βασιλικού
Πίτσα μαργαρίτα με φρέσκα φύλλα βασιλικού / Φωτογραφία: Shuttestock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια σπιτική ζύμη με δύο μόνο υλικά και ένας φευγάτος τρόπος να ψήσετε μια πίτσα σε 2-3 λεπτά. Αυτή η συνταγή θα γίνει το «χακ» για τα βράδια εκείνα που λαχταράτε μια ωραία, αχνιστή πίτσα.

Η πίτσα είναι επιστήμη, είναι παράδοση και για τους γείτονες μας τους Ιταλούς (ειδικά τους Ναπολιτάνους) είναι και θρησκεία. Ωστόσο, υπάρχουν εκείνες οι μέρες που θα δοκιμάζατε ένα κομμάτι αχνιστή πίτσα, χωρίς να μπείτε στον κόπο να την φτιάξετε με τον χρονοβόρο, θαυμάσιο και απολαυστικό τρόπο των Ιταλών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όχι, αυτή η συνταγή δεν είναι πρόχειρη, απλά επιστρατεύει δύο στοιχεία που την κάνουν απολαυστική. Πρώτον, για τη ζύμη δεν χρειάζεστε παρά μόνο δύο υλικά και δεύτερον για το ψήσιμο μπορείτε να επιστρατεύσετε τον φούρνο μικροκυμάτων*.

Μερικά μυστικά της συνταγής

Το ζυμάρι που θα δείτε ακολουθεί τον κανόνα ένα προς ένα. Για κάθε γραμμάριο αλεύρι, προσθέτετε αντίστοιχη ποσότητα στραγγιστό γιαούρτι. Προσοχή, προσοχή! Αν το γιαούρτι δεν είναι στραγγιστό, τότε ίσως να χρειαστεί περισσότερο αλεύρι ώστε να αντισταθμιστεί η υγρασία.

Σημειώστε πως με το ζυμάρι αυτό μπορείτε να φτιάξετε ότι λαχταράτε, ακόμη και πίτες για σουβλάκι ή πιο ρουστίκ, πιτάκια (τυροπιτάκια, λουκανικοπιτάκια κτλ).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επιπλέον, θα δείτε στις οδηγίες πως πρέπει να αφήσετε το ζυμάρι να ξεκουραστεί. Αν και αυτή είναι η καλύτερη πρακτική και επειδή εδώ μιλάμε με όρους ταχύτητας, μπορείτε να φτιάξετε την πίτσα κατευθείαν.

Σε κάθε περίπτωση αν φτιάξετε το ζυμάρι σε ανύποπτο χρόνο και το φυλάξετε στο ψυγείο τυλιγμένο σε μεμβράνα, θα δείτε πως το αποτέλεσμα είναι πολύ πιο ποιοτικό.

Τώρα, όσον αφορά στον φούρνο μικροκυμάτων, κάνουμε ένα πρώτο ψήσιμο μόνο στο ζυμάρι, γιατί αν βάλουμε και το τυρί, αυτό θα λιώσει μεν, το ζυμάρι θα μείνει άψητο δε.

*Τέλος, επειδή η πίτσα είναι ένα έδεσμα που ψήνεται γρήγορα, μπορείτε να προθερμάνετε τον φούρνο της κουζίνα σας και αν τοποθετήσετε ένα ταψί, λαμαρίνα να κάψει καλά. Όταν έχετε την πίτσα έτοιμη (ιδίως αν επιλέξετε να ανοίξετε πολύ λεπτό το ζυμάρι) την βάζετε στη λαμαρίνα και ψήνετε για 15’ λεπτά το πολύ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υλικά

  • 50γρ αλεύρι
  • 50 γρ γιαούρτι στραγγιστό
  • Μια πρέζα αλάτι
  • 2 κουταλιές σάλτα ντομάτας με βασιλικό
  • 3 κουταλιές τριμμένο μαλακό κίτρινο τυρί (τύπου ένταμ)
  • 3 κουταλιές τριμμένο σκληρό κίτρινο τυρί (γραβιέρα, παρμεζάνα, πεκορίνο κτλ)

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το αλεύρι και προσθέτουμε προαιρετικά μια πρέζα αλάτι. Πλάθουμε καλά με το χέρι να ενωθούν τα υλικά και το αλεύρι να τραβήξει την υγρασία. Τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 20 λεπτά στο ψυγείο
  • Ανοίγουμε το ζυμάρι, τοποθετούμε σε ένα κομμάτι λαδόκολλας και στρώνουμε την σάλτσα ντομάτας. Βάζουμε στο φούρνο μικρκοκυμάτων για 40 δευτερόλεπτα να ψηθεί πρώτα η ζύμη, πριν προσθέσουμε και το τυρί
  • Προσθέτουμε το τυρί και βάζουμε ξανά στο φούρνο μικροκυμάτων για 30-40 δευτερόλεπτα
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ