fbpx Συνταγή για πίτα από σουβλάκι -Πανεύκολη και σπιτική | GASTRONOMIE | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
GASTRONOMIE

Συνταγή για πίτα από σουβλάκι -Πανεύκολη και σπιτική

Η συνταγή αφράτης και λαχταριστής πίτας για σουβλάκι
19|03|2020 | 22:59
Η συνταγή αφράτης και λαχταριστής πίτας για σουβλάκι / Φωτογραφία: Shutterstock

Με 2-3 απλά υλικά που συνήθως έχουμε στην κουζίνα, ετοιμάζουμε μια συνταγή για πίτες για σουβλάκι.

Μια πίτα μπορεί να γίνει το πιο βασικό υλικό για ένα υγιεινό τυλιχτό ή να συνοδεύει όλα τα φαγητά σας αντί για ψωμί. Θα δείτε πως γίνεται σε χρόνο μηδέν (αν εξαιρέσει κανείς το απαραίτητο διάστημα που απαιτείται για δράσει η μαγιά).

Υλικά

  • 1/2 κιλό αλεύρι κίτρινο για ψωμί
  • 9 γρ. (1 φακελάκι) ξηρή μαγιά
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 300 γρ χλιαρό νερό
  • Επιπλέον αλεύρι για το άνοιγμα της πίτας

Εκτέλεση

  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μια μπασίνα. Προσθέτουμε τη μαγιά, το αλάτι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε
  • Ρίχνουμε το νερό χλιαρό στα υλικά και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα να ενωθούν τα υλικά. Στη συνέχεια ζυμώνουμε ελαφρά ώσπου να μην κολλάει η ζύμη
  • Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για μία ώρα να δράσει η μαγιά
  • Αναπιάνουμε το ζυμάρι, το ζυμώνουμε λίγο (θα ξεφουσκώσει μην σας ανησυχεί) και χωρίζουμε σε 7-8 κομμάτια. Ακουμπάμε σε αλευρωμένη επιφάνεια αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους, σκεπάζουμε και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί 10’ λεπτά
  • Παίρνουμε ένα, ένα τα ζυμάρια και ανοίγουμε την πίτα περίπου 15 εκ με τα χέρια μας. Αν σας βολεύει πασπαλίστε μια επιφάνεια με αλεύρι και ανοίξτε τη ζύμη με ένα μπουκάλι ή πλάστη
  • Οι πίτες είναι έτοιμες. Μπορούμε να τις ψήσουμε σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι ή βούτυρο για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Μπορούμε φυσικά να τις ψήσουμε και στην τοστιέρα ή στο γκριλ του φούρνου, φροντίζοντας να γυρίσουμε στην τελευταία περίπτωση, όταν πάρουν χρώμα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑ