Συνταγή για παραδοσιακό μπακλαβά από το Γκάζιαντεπ της Τουρκίας -Το μυστικό είναι στο σιρόπιασμα

Παραδοσιακός μπακλαβάς /Φωτογραφία: Shutterstock

Τα παραδοσιακά γλυκά έχουν ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας. Μας θυμίζουν το σπίτι της γιαγιάς, που κάθε φορά που πηγαίναμε μας κερνούσε ένα σιροπιαστό γλυκό σε μικρό, πιατάκι με πολύχρωμη χαρτοπετσέτα.

Ο μπακλαβάς είναι ένα από τα γλυκά που λατρεύουμε να τρώμε σε ό,τι ηλικία κι αν είμαστε, όσα μοντέρνα φαγητά κι αν έχουμε δοκιμάσει. Και μπορεί να διαφωνούμε για το ποιος το έφτιαξε πρώτος, όμως, η παραδοσιακή συνταγή από το Γκαζιαντέπ της Τουρκίας είναι πεντανόστιμη και αξίζει μια δοκιμή.

Ο «κλασικός» μπακλαβάς γίνεται με φιστίκι και έχει μια κρέμα που ονομάζεται καϊμάκ. Το μυστικό, όμως, κρύβεται στο σιρόπιασμα. Τον βρίσκουμε στα πιο εκλεκτά ζαχαροπλαστεία της Κωνσταντινούπολης.

Διαβάστε τη συνταγή για παραδοσιακό μπακλαβά στο Bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μπακλαβάς συνταγές

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ