Συνταγή: Οσομπούκο αλα Μιλανέζε -Το απολαυστικό πιάτο που θα δώσει ιταλικό αέρα στα φετινά γιορτινά καλέσματα - iefimerida.gr

Συνταγή: Οσομπούκο αλα Μιλανέζε -Το απολαυστικό πιάτο που θα δώσει ιταλικό αέρα στα φετινά γιορτινά καλέσματα

Oσομπούκο αλα Μιλανέζε / Φωτογραφία: Shutterstock
Oσομπούκο αλα Μιλανέζε / Φωτογραφία: Shutterstock
ΖΩΗ ΠΑΠΑΦΩΤΙΟΥ
Ζωή Παπαφωτίου

Αυτό το παραδοσιακό πιάτο της Λομβαρδίας είναι ιδανική εναλλακτική για τα τραπέζια των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Στην Ελλάδα παραδοσιακά φτιάχνουμε ψητό χοιρινό και αρνί για τα χριστουγεννιάτικα και πρωτοχρονιάτικα τραπέζια. Αρκετοί βέβαια φουρνίζουν και γεμιστή γαλοπούλα που δεν είναι δικό μας έθιμο αλλά με τα χρόνια το έχουμε υιοθετήσει. Ωστόσο, σε πολλές περιοχές της χώρας μας ο μεγάλος πρωταγωνιστής δεν είναι απαραίτητα κάποιο ψητό κρέας αλλά ένα πληθωρικό μαγειρευτό φαγητό, όπως το χοιρινό πρασοσέλινο και οι λαχανοντολμάδες που φτιάχνουν στη βόρεια Ελλάδα, το αρνί φρικασέ και το αγιογούρουνο στιφάδο, ο κρασάτος κόκορας και άλλα κλασικά πιάτα από κάθε γωνιά της χώρας μας.

Διαβάστε τη συνταγή στο bovary.gr.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ