fbpx Συνταγή μούρλια για πέννες με κόκκινη σάλτσα -Το μυστικό υλικό που την απογειώνει | GASTRONOMIE | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
GASTRONOMIE

Συνταγή μούρλια για πέννες με κόκκινη σάλτσα -Το μυστικό υλικό που την απογειώνει

Συνταγή για πέννες κοκκινιστές!
05|06|2020 | 17:57
Συνταγή για πέννες κοκκινιστές! /Φωτογραφία: Shutterstock

Συνταγές για ζυμερικά με κόκκινη σάλτσα υπάρχουν πολλές. Η παρακάτω συνταγή, σχετικά απλή, είναι μια από τις καλύτερες...

Μια εύκολη συνταγή για ζυμαρικά που λατρεύει όλη η οικογένεια. Το μυστικό σε αυτή τη συνταγή είναι το αλλαντικό που προσθέτουμε και δεν είναι άλλο από το σαλάμι nduja. Πικάντικο, θα το βρείτε σε ντελικατέσεν και αξίζει τον κόπο να ψάξετε λίγο. Αν πάλι δεν το βρείτε μπορείτε να φτιάξετε τη συνταγή με κάποιο άλλο αλλαντικό της αρεσκείας σας.

Υλικά συνταγής για πέννες με κόκκινη σάλτσα

  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδου σε λεπτές φέτες
  • 1 ματσάκι βασιλικό (τα φύλλα ολόκληρα, τα κλωνάρια ψιλοκομμένα)
  • 50 γραμμάρια πικάντικο σαλάμι nduja (πικάντικο, σαλάμι με επικάλυψη - από ιταλικά delis)
  • 800γραμμάρια πουμαρό
  • 1 πακέτο πέννες
  • Τριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση συνταγής για πέννες στην κατσαρόλα

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  • Προσθέστε το σκόρδο και το βασιλικό και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για 1-2 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
  • Προσθέστε το σαλάμι και τσιγαρίστε για 1-2 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
  • Προσθέστε το πουμαρό και 400 ml νερό.
  • Μόλις η σάλτσα πάρει ένα χόχλο μειώστε τη θερμοκρασία και σιγοβράστε για 30 με 40 λεπτά.
  • Εν τω μεταξύ, μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
  • Στραγγίξτε, κρατώντας 1/2 φλιτζάνι (125 ml) από το νερό που έβρασαν τα μακαρόνια.
  • Προσθέστε τα ζυμαρικά μαζί με το νερό στο οποίο έβρασαν στη σάλτσα, ανακατέψτε.
  • Μετά από δυο λεπτά κατεβάστε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  • Σερβίρετε με φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑ