fbpx Συνταγή για μεγάλο coοkie σοκολάτας που το κόβεις σαν κέικ -Χωρίς μίξερ, πανεύκολο | GASTRONOMIE | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
GASTRONOMIE

Συνταγή για μεγάλο coοkie σοκολάτας που το κόβεις σαν κέικ -Χωρίς μίξερ, πανεύκολο

Συνταγή για μεγάλο cookie
04|06|2020 | 11:31
Συνταγή για μεγάλο cookie /Φωτογραφία: Shutterstock

Μια συνταγή για ένα διαφορετικό cookie. Ενα τεράστιο cookie που το κόβεις σε κομμάτια.

Γίνεται πανεύκολα, για να εκτελέσετε τη συνταγή δεν θα χρειαστείτε μίξερ, ανακατεύετε απλά τα υλικά με συγκεκριμένη σειρά και ψήνετε το τεράστιο cookie στο φούρνο για μισή ώρα με 40 λεπτά.

Το cookie κόβεται με μαχαίρι και ουσιαστικά αυτό που εξασφαλίζουμε φτιάχνοντας ένα μεγάλο cookie και όχι πολλά μικρά, είναι ότι είναι πιο μαλακό στο εσωτερικό του. Συνοδεύστε το με ένα μεγάλο ποτήρι γάλα. Είναι απόλαυση...

Υλικά συνταγής για μεγάλο cookie

  • 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1¼ κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1½ κουταλάκια του γλυκού αλάτι kosher
  • ¾ φλιτζάνι (170g) βούτυρο, λιωμένο αλλά να μην είναι καυτό την ώρα που θα το χρησιμοποιήσετε
  • 1¼ φλιτζάνια (266g) καστανή ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι (200g) ζάχαρη
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 2½ φλιτζάνια (425g) σταγόνες σοκολάτας

Εκτέλεση συνταγής για μεγάλο cookie

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 και αλευρωβουτυρώσετε ένα στρογγυλό ταψί 25 εκ.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι με τη σόδα και το αλάτι.
  • Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το βούτυρο με την καστανή ζάχαρη και την λευκή ζάχαρη (η ζάχαρη πρέπει να φαίνεται ελαφρώς διαλυμένη).
  • Προσθέστε τα αυγά, ένα, ένα κάθε φορά ανακατεύοντας μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί και τέλος προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας.
  • Στο μείγμα με το βούτυρο προσθέστε το μείγμα με το αλεύρι και ανακατέψτε με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Στο τέλος προσθέστε τις σταγόνες σοκολάτας.
  • Βάλτε τη ζύμη στο στρογγυλό ταψάκι και αφήστε το να ψηθεί για 30 με 40 λεπτά…
ΣΧΟΛΙΑ