Με το πιο αφανές φρούτο του καλοκαιριού φτιάχνουμε μια μαρμελάδα που μπορεί να συνοδεύσει από τις φρυγανιές του πρωινού και το ψητό φιλέτο του μεσημεριανού μέχρι την πράσινη σαλάτα του δείπνου.
Η φραγκοσυκιά είναι ένα ιδιαίτερο κακτοειδές με το οποίο μέχρι πρότινος δεν ασχολούνταν σχεδόν κανείς. Οι περισσότεροι στην Ελλάδα δεν την αναγνωρίζουμε καν, αν και την έχουμε δει άπειρες φορές να καρπίζει στα πλαϊνά των επαρχιακών δρόμων στις πέτρινες πλαγιές της Πελοποννήσου, της Κρήτης και αλλού. Τα φρούτα της είναι καλοκαιρινά, ξεχωριστής νοστιμιάς και γεμάτα φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά (βιταμίνη C, Ασβέστιο, Μαγνήσιο, Κάλιο).
Διαβάστε τη συνέχεια και τη συνταγή στο bovary.gr.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο