Συνταγή για «σκεπασμένα γουρουνάκια» -Ξεχωριστά λουκανικοπιτάκια με τσένταρ | GASTRONOMIE | iefimerida.gr

Συνταγή για «σκεπασμένα γουρουνάκια» -Ξεχωριστά λουκανικοπιτάκια με τσένταρ

Ξύλο κοπής με φρεσκοψημμένα λουκανικοπιτάκια
Ξύλο κοπής με φρεσκοψημένα λουκανικοπιτάκια / Φωτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι Αμερικανοί τα αποκαλούν «pigs in a blanket» και δεν είναι παρά μια πιο τυρένια συνταγή για πανεύκολα λουκανικοπιτάκια.

Τα έχουμε δει συχνά σε αμερικανικές ταινίες και σειρές και μάλιστα, όπως φαίνεται, τα σερβίρουν ακόμη και στις πιο επίσημες εκδηλώσεις. Η αλήθεια είναι πως δεν πρόκειται για κάτι τόσο ιδιαίτερο, αν και πρέπει να τονίσουμε πως αυτά τα σκεπασμένα με φύλλο σφολιάτας «γουρουνάκια» («pigs in a blanket») κρύβουν μέσα τους λιωμένο, απολαυστικό τσένταρ.

Υλικά

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 6 λουκάνικα Φρανκφούρτης
  • 6 φέτες τσένταρ
  • 1 αυγό χτυπημένο

Εκτέλεση

  • Κόβουμε τη σφολιάτα σε έξι ίσα παραλληλόγραμμα φύλλα, στο ίδιο μέγεθος με τις φέτες τυριού.
  • Στρώνουμε το τυρί πάνω από το φύλλο και τοποθετούμε το λουκάνικο στην άκρη του φύλλου. Τυλίγουμε και πιέζουμε το ζυμάρι καλά στην ένωση.
  • Κόβουμε κάθε λουκάνικο σε τρία μέρη και στρώνουμε τα λουκανικοπιτάκια σε ταψί με λαδόκολλα.
  • Με ένα πινέλο αλείφουμε την επιφάνεια της ζύμης και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά, ώσπου τα λουκανικοπιτάκια να πάρουν ωραίο χρώμα.
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ