fbpx Συνταγή για πανεύκολα λαζάνια με μανιτάρια και σπανάκι | GASTRONOMIE | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
GASTRONOMIE

Συνταγή για πανεύκολα λαζάνια με μανιτάρια και σπανάκι

Ταψί με λαζάνια ανθότυρο, μανιτάρια και σπανάκι
08|04|2020 | 21:17
Ταψί με λαζάνια ανθότυρο, μανιτάρια και σπανάκι / Φωτογραφία: Shutterstock

Για εκείνους που λατρεύουν τα ζυμαρικά και τα μανιτάρια, αυτή η συνταγή αποτελεί την επιτομή της γεύσης και της ευκολίας.

Χωρίς χρονοβόρα προετοιμασία, αυτό το ταψί με ζυμαρικά έχει υπέροχη γεύση και ελληνικό άρωμα θυμαριού, συνοδευόμενο από δύο εκλεκτά ελληνικά τυριά, όπως το ανθότυρο και η κεφαλογραβιέρα.

Υλικά

  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 250 γρ μανιτάρια λευκά σε φέτες
  • 1 κουταλάκι θυμάρι φρέσκο
  • 200 γρ φρέσκο σπανάκι
  • 300 γρ ανθότυρο
  • 4 κουταλιές κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 6 φύλλα λαζάνια

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρουμε το σκόρδο. Προσθέτουμε τα μανιτάρια με το θυμάρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμη
  • Συνεχίζουμε προσθέτοντας το σπανάκι και ανακατεύουμε να μαραθεί. Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε το ανθότυρο τριμμένο, αλλά και μια κουταλιά κεφαλογραβιέρα. Αλατοπιπερώνουμε
  • Μουλιάζουμε τα λαζάνια σε χλιαρό νερό
  • Προσθέτουμε ένα τρίτο του μείγματος σε μέτριο πυρέξ, και στρώνουμε δύο φύλλα λαζάνια. Συνεχίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα και τα λαζάνια και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη τριμμένη κεφαλογραβιέρα
  • Ψήνουμε στο φούρνο για 35’ λεπτά ώσπου να πάρει χρώμα και να μαλακώσουν τα ζυμαρικά
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑ