Μια τάση που κερδίζει έδαφος στην καθημερινή διατροφή εδώ και καιρό είναι το κέικ μπανάνας με μόλις τρία υλικά και υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη.
Χωρίς ραφιναρισμένη ζάχαρη, αλεύρι ή γάλα. Η συνταγή είναι ιδανική για όσους αναζητούν πιο ελαφριές επιλογές, είτε για ένα δυναμωτικό πρωινό είτε για ένα απογευματινό σνακ χωρίς ενοχές.
Η συνταγή για το κέικ μπανάνας με τρία μόλις υλικά
Δείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε το ξεχωριστό αυτό κέικ μπανάνας που είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες χρησιμοποιώντας μόνο:
- 2 ώριμες μπανάνες
- 2 ολόκληρα αυγά
- 1/2 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης ή πίτουρο βρώμης
- Προαιτερικά: μία πρέζα κανέλας
Μέθοδος παρασκευής:
Λιώστε καλά τις μπανάνες με ένα πιρούνι, ανακατέψτε τα αυγά και τη βρώμη μέχρι να πετύχετε μια λεία ζύμη. Στη συνέχεια, αδειάστε το μείγμα σε ένα σκεύος που έχετε λαδώσει ή έχετε καλύψει με λαδόκολλα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για περίπου 25 με 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και να περάσει τη δοκιμή με την οδοντογλυφίδα.
Γιατί να προτιμήσετε αυτό το κέικ μπανάνας
Η βρώμη αποτελεί πηγή φυτικής πρωτεΐνης και διαλυτών ινών, ενώ τα αυγά προσφέρουν πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας. Οι μπανάνες, εκτός από φυσικό γλυκαντικό, παρέχουν κάλιο, βιταμίνες Β και ενέργεια που απορροφάται γρήγορα.
Το κέικ αυτό μπορεί να αποθηκευτεί έως και τρεις ημέρες στο ψυγείο. Είναι επίσης χωρίς γλουτένη, και άρα ιδανικό για άτομα με κοιλιοκάκη ή δυσανεξία.