Συνταγή για κανελόνια με κοτόπουλο και σπανάκι - iefimerida.gr

Συνταγή για κανελόνια με κοτόπουλο και σπανάκι

Κανελόνια με σπανάκι και κοτόπουλο
Κανελόνια με σπανάκι και κοτόπουλο/Φωτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα κανελόνια είναι αγαπημένο φαγητό, μικρών και μεγάλων, και η συνταγή με σπανάκι και κοτόπουλο είναι πολύ νόστιμη.

Για ένα κυριακάτικο γεύμα, ένα ιδιαίτερο συνοδευτικό σε γιορτινό τραπέζι ή ακόμα και αν σας έχει περισσέψει κοτόπουλο και δεν ξέρετε τι να το κάνετε τα κανελόνια είναι μια σίγουρη επιλογή και πάρα πολύ νόστιμη όταν έχετε για καλή γέμιση.

Τα κανελόνια με κοτόπουλο και σπανάκι είναι μια συνταγή εύκολη- η προετοιμασία θα σας πάρει μόνο 10 λεπτά και στη συνέχεια χρειάζεστε μόνο μισή ώρα για να ψήσετε το φαγητό στο φούρνο, ενώ το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει ευχάριστα.

Υλικά

  • 150-180γρ ψητό ή βραστό κοτόπουλο
  • 500γρ σπανάκι κατεψυγμένο
  • 16 κανελόνια
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 60γρ τυρί τσένταρ
  • 350γρ ψιλοκομμένα ντοματίνια
  • ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές αλεύρι
  • 2 κουταλιές μουστάρδα απαλή
  • 200γρ γάλα με λίγα λιπαρά
  • φρέσκο βασιλικό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 πρέζα μπούκοβο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  • Σε μεγάλη κατσαρόλα με μέτρια φωτιά που έχουμε βάλει λίγο λάδι ρίχνουμε το φρεσκοκομμένο κρεμμύδι και το σοτάρουμε για 6-7 λεπτά -αν χρειαστεί βάζουμε λίγο νερό.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι και σκεπάζουμε με το καπάκι την κατσαρόλα και τα αφήνουμε για περίπου 10 λεπτά. Έπειτα ρίχνουμε το αλεύρι, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι κι αφού ανακατέψουμε καλά ρίχνουμε το γάλα μέχρι να γίνει μια κρεμώδης σάλτσα. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  • Ψιλοκόβουμε σε κομματάκια το κοτόπουλο και το τριμμένο τσένταρ τα ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα και ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα μας.
  • Γεμίζουμε τα κανελόνια με το μείγμα και το βάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος.
  • Σε μια κατσαρόλα με λίγο λάδι ρίχνουμε ψιλοκομένες τις σκελίδες σκόρδου, τον βασιλικό , το μπούκοβο, τα ντοματάκια προσθέτοντας μισό ποτήρι ζεστό νερό. Τα αφήνουμε να βράσουν για 3-4 λεπτά.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε την κόκκινη σάλτσα ντομάτας πάνω από τα κανελόνια κι τρίβουμε το υπόλοιπο τυρί.
  • Σε προθερμασμένο φούρνο βάζουμε το πυρέξ κι ψήνουμε για περίπου μισή ώρα.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ