Συνταγή: Χοιρινές μπριζόλες στον φούρνο σε 30' -Τα απόλυτα μυστικά για να καραμελώσουν και να μείνουν ζουμερές - iefimerida.gr

Συνταγή: Χοιρινές μπριζόλες στον φούρνο σε 30' -Τα απόλυτα μυστικά για να καραμελώσουν και να μείνουν ζουμερές

Χοιρινές μπριζόλες στον φούρνο / Φωτογραφία: Shutterstock
Χοιρινές μπριζόλες στον φούρνο / Φωτογραφία: Shutterstock
ΖΩΗ ΠΑΠΑΦΩΤΙΟΥ

Λαχταριστές χοιρινές μπριζόλες, χωρίς κάρβουνα και ψησταριά. Μια εύκολη σάλτσα και λίγα λεπτά ψήσιμο αρκούν για να γίνουν τέλειες.

Οι χοιρινές μπριζόλες, με κόκκαλο ή χωρίς, είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά της ελληνικής οικογένειας. Μεγαλειώδεις μέσα στην απλότητά τους ετοιμάζονται σε λιγότερο από μισή ώρα και χορταίνουν μικρούς και μεγάλους με τον πιο νόστιμο τρόπο. Γενικά φτιάχνονται με άπειρους τρόπους, από σκέτες στο τηγάνι, με ελάχιστο ελαιόλαδο και μπόλικο αλατοπίπερο, μέχρι ψημένες στα κάρβουνα αφού πρώτα μαριναριστούν για ώρες με λαχανικά, μυρωδικά, μπαχαρικά, ακόμα και φρούτα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αλήθεια είναι όμως ότι η σάλτσα που τους ταιριάζει όσο καμία άλλη είναι η μπάρμπεκιου γι αυτό κι εμείς σας δίνουμε μια εύκολη και γρήγορη συνταγή ώστε να τις γλασάρετε στο πι και φι και να τις ψήσετε τέλεια στον φούρνο του σπιτιού σας, χωρίς ψησταριές, κάρβουνα και λοιπές «φασαρίες».

Χοιρινές μπριζόλες στον φούρνο / Φωτογραφία: Shutterstock
Χοιρινές μπριζόλες στον φούρνο / Φωτογραφία: Shutterstock

Χοιρινές μπριζόλες στον φούρνο με σάλτσα μπάρμπεκιου

Υλικά για 4 μερίδες

4 χοιρινές μπριζόλες, λαιμού ή με κόκκαλο
(200 γρ. η καθεμία, πάχος: 2 εκ.)

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για τη σάλτσα

  • 2 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, λιωμένο στο μούλτι
  • 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες στο μούλτι
  • 2 κ.σ. κέτσαπ
  • 2 κ.γ. ζάχαρη καστανή, κρυσταλλική ή 1 κ.γ. μέλι
  • 2 κ.σ. ξίδι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις. Βάζουμε όλα τα υλικά της σάλτσας στο μούλτι μαζί με μπόλικο αλατοπίπερο και τα χτυπάμε καλά μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν (ή τα ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ με σύρμα). Περιχύνουμε τις μπριζόλες με τις σάλτσα και τις αλείφουμε καλά ώστε να πάει παντού και να γλασαριστούν σωστά στο ψήσιμο. Τις βάζουμε σε ένα ταψί, τις τοποθετούμε στο μεσαίο ράφι του φούρνου και ψήνουμε για 25 λεπτά. Σερβίρουμε τις μπριζόλες ζεστές με πατάτες (τηγανητές ή ψητές) και μια πλούσια σαλάτα.

Τα μυστικά της επιτυχίας

Για σούπερ καραμέλωμα: Το γλασάρισμα με τη σάλτσα μπάρμπεκιου σε συνδυασμό με το λιώσιμο του λίπους του κρέατος κατά τη διάρκεια του ψησίματος βοηθάει τις μπριζόλες να καραμελώσουν καλύτερα εξωτερικά και να γίνουν πιο τραγανές και γευστικές. Για έξτρα καπνιστά αρώματα και πιο έντονη γεύση μπορείτε να προσθέσετε στη σάλτσα μια πράσινη πιπεριά (λιωμένη στο μούλτι) και μια πρέζα καπνιστή πάπρικα, γλυκιά ή καυτερή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για τέλειο ψήσιμο (στον φούρνο ή στο γκριλ): Για να παραμείνουν ζουμερές οι μπριζόλες τηρήστε ευλαβικά τους χρόνους ψησίματος. Αρχικά επιλέξτε τις αντιστάσεις και όχι τον αέρα ο οποίος στεγνώνει το κρέας, ειδικά το χοιρινό, και στη συνέχεια έχετε το νου σας ώστε να τις ξεφουρνίσετε στα 25 λεπτά. Μπορείτε βέβαια να τις ψήσετε και στο γκριλ (σε δυνατή φωτιά) τοποθετώντας το ταψί στην ψηλότερη θέση του φούρνου. Σε αυτή την περίπτωση ψήνετε 8 λεπτά από κάθε πλευρά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ