Η πατάτα φούρνου απαιτεί αρκετή ώρα προετοιμασίας, όμως μια απλή τεχνική υπόσχεται να μειώσει τον χρόνο αυτό σε λιγότερο από δέκα λεπτά.
Το μυστικό που αποκάλυψαν σεφ είναι η χρήση του φούρνου μικροκυμάτων, μιας συσκευής που υπάρχει σχεδόν σε κάθε κουζίνα, αλλά σπάνια αξιοποιείται για κάτι παραπάνω από απλό ζέσταμα, σημειώνει ο γαλλικός ιστότοπος, sasu-manso.
Το πρώτο στάδιο είναι το πλύσιμο της πατάτας και το καλό στέγνωμα. Έπειτα, με ένα πιρούνι τρυπάμε αρκετές φορές τη φλούδα ώστε να απελευθερώνεται ο ατμός κατά το μαγείρεμα για να μην σκάσει η πατάτα.
Στη συνέχεια, η πατάτα τυλίγεται σε μεμβράνη, τουλάχιστον με τρεις στρώσεις, ώστε να δημιουργηθεί ένα αεροστεγές περιτύλιγμα που βοηθά στη γρήγορη και ομοιόμορφη ψησίματά της.
Η πατάτα στον φούρνο μικροκυμάτων
Τοποθετείται στο φούρνο μικροκυμάτων στη μέγιστη ισχύ, πέντε λεπτά στην αρχή, αναστροφή της πατάτας και ακόμη πέντε λεπτά. Για μεγαλύτερες πατάτες, μπορεί να χρειαστούν ένα-δύο λεπτά επιπλέον. Η δοκιμή γίνεται με ένα λεπτό μαχαίρι και αν μπει εύκολα στον πυρήνα της, η πατάτα είναι έτοιμη.
Η ψητή πατάτα μπορεί να μετατραπεί σε πλήρες και χορταστικό πιάτο. Αρκεί να συνδυαστεί με πρωτεΐνες, όπως κοτόπουλο, ψάρι ή αυγά αλλά και με φρέσκα ή μαγειρεμένα λαχανικά. Έτσι, ένα απλό υλικό μπορεί να εξελιχθεί σε ένα ισορροπημένο γεύμα.
Σε μόλις λίγα λεπτά, μπορούμε να απολαύσουμε μια «πατάτα φούρνου» χωρίς να περάσουμε ώρες στην κουζίνα.