Ευκολότερη από την κλασική, και με πιο ρουστίκ χαρακτήρα, αυτή η τάρτα είναι γεμάτη φρουτένιο άρωμα και γεύση καλοκαιριού.
Όλοι αγαπάμε τις φίνες τάρτες, κλασικού τύπου, με την τριφτή βουτυρένια ζύμη που λιώνει στο στόμα. Ειδικά όταν είναι χειροποίητες και φρέσκιες είναι τόσο νόστιμες που ό,τι και να έχουν μέσα, αλμυρή ή γλυκιά γέμιση, κανείς μας δεν μπορεί να σταματήσει στο ένα κομμάτι. Από την κοσμαγάπητη κις λορέν μέχρι τη σούπερ σταρ lemon pie η καθεμιά έχει τη δική της ξεχωριστή χάρη και τους δικούς της φανατικούς.
Ωστόσο, υπάρχει και μία άλλη βερσιόν τάρτας εξίσου απολαυστική. Πρόκειται για τη χωριάτικη γκαλέτ η οποία ελάχιστα διαφοροποιείται από την κλασική, στα υλικά και στη συνταγή της ζύμης, έχει όμως μια λιγότερο «στημένη» εμφάνιση. Στη συνταγή που σας δίνουμε κλείνει μέσα της ζουμερά νεκταρίνια που είναι στην απόλυτη εποχή τους τα οποία καραμελώνουν με το ψήσιμο και γίνονται ακόμα πιο γλυκά και απολαυστικά.
Διαβάστε την απολαυστική συνταγή στο bovary.gr.