Κίμωλος: Η «Μπέμπα», οι Kimolistas και το μυστικό της επιτυχίας του νησιού εν μέσω πανδημίας - iefimerida.gr

Κίμωλος: Η «Μπέμπα», οι Kimolistas και το μυστικό της επιτυχίας του νησιού εν μέσω πανδημίας

Η κυρία Ευγενία
Η κυρία Ευγενία ή αλλιώς «Η μπέμπα της Κιμώλου» / Φωτογραφία: iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα νησί των Κυκλάδων που κατάφερε εν μέσω πανδημίας του νέου κορωνοϊού να έχει πληρότητα σχεδόν 100% τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο είναι η Κίμωλος.

Η «Μπέμπα» της Κιμώλου μια από τις πιο αγαπητές κατοίκους του νησιού αποκαλύπτει στο iefimerida.gr το μυστικό της επιτυχίας. «Το μυστικό μας είναι οι άνθρωποι. Η θετική τους ενέργεια. Η αγάπη τους για τον τόπο και για τους επισκέπτες. Οι εθελοντικές μας δράσεις που κάθε χρόνο κάνουν τον τόπο μας καλύτερο. Για αυτό δημιουργήσαμε και τους Kimolistas. Μια ομάδα κατοίκων που έφτιαξαν με μεράκι από δανειστικές βιβλιοθήκες πάνω στην άμμο μέχρι θερινά σινεμά στην παραλία. Φυσικά έχουμε εξαιρετικό φαγητό και υπέροχες παραλίες και μιας σπάνιας ομορφιάς χώρα, αλλά αυτά συμπληρώνουν το παζλ της Κιμώλου», περιγράφει χαρακτηριστικά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Μια από τις ανοικτές δανειστικές βιβλιοθήκες στο νησί
Μια από τις ανοικτές δανειστικές βιβλιοθήκες στο νησί / Φωτογραφία: iefimerida.gr

Η κυρία Ευγενία από την Κίμωλο που «βαφτίστηκε»... «μπέμπα»

Η επόμενη ερώτηση είναι για το παρατσούκλι της το «Μπέμπα» με το οποίο είναι γνωστή σε ολόκληρο το νησί. Σε τέτοιο βαθμό που σχεδόν κανείς δεν θυμάται ότι το βαφτιστικό της όνομα είναι Ευγενία. «Είμαι το έβδομο παιδί μιας πολύτεκνης οικογένειας. Το πρώτο παιδί ήταν κορίτσι και τα επόμενα πέντε αγόρια. Όταν γεννήθηκα εγώ με φώναζαν όλοι μπέμπα. Χρόνια με τα χρόνια μεγάλωνα αλλά το Μπέμπα έμεινε. Έχω φτάσει σε αυτή την ηλικία και όλοι ακόμα και σήμερα στην Κίμωλο με φωνάζουν Μπέμπα. Το βαφτιστικό μου λίγοι το γνωρίζουν», λέει χαμογελώντας στο iefimerida.gr.

Η κυρία Ευγενία ή αλλιώς «Η μπέμπα της Κιμώλου»
Η κυρία Ευγενία ή αλλιώς «Η μπέμπα της Κιμώλου» / Φωτογραφία: iefimerida.gr

Σημειώνεται ότι η «μπέμπα της Κιμώλου» είναι ιδρυτικό μέλος και των Kimolistas. Μιας ομάδας κατοίκων που αγαπά το νησί και φροντίζει χρόνο με το χρόνο να το κάνει ομορφότερο και ελκυστικότερο σε περισσότερους τουρίστες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Παραλία στην Κίμωλο
Φωτογραφία: iefimerida.gr

«Δημιούργησε δανειστικές βιβλιοθήκες στο χωριό αλλά και στις παραλίες του νησιού. Όποιος θέλει μπορεί να πάρει ένα βιβλίο και να το διαβάσει. Να αφήσει ένα δικό του εάν θέλει και η γνώση να ταξιδέψει από επισκέπτη σε επισκέπτη. Επίσης δημιουργούμε βραδιές με κινηματογραφικές προβολές πάνω στο κύμα. Καθαρίζουμε τα μονοπάτια του νησιού μας όπως και τις παραλίες μας. Αγαπάμε τον τόπο μας και θέλουμε να τον γνωρίσουν όλοι οι Έλληνες. Φέτος η χρονιά πήγε ανέλπιστα καλά για εμάς. Οι πληρότητες στα δωμάτια, Ιούλιο και Αύγουστο άγγιξαν το 100%. Δεν μας χτύπησε ο κορωνοϊός . Το ευχαριστώ είναι ότι παραμένουμε covid free και είμαστε έτοιμοι να φιλοξενήσουμε όποιον το επιθυμεί», καταλήγει η «Μπέμπα», μια από τις πιο αγαπητές κατοίκους του νησιού.

Θερινό σινεμά
Θερινό σινεμά και ένα καλό βιβλίο... / Φωτογραφία: iefimerida.gr
Ετοιμασίες για το υπαίθριο σινεμά στην Κίμωλο
Ετοιμασίες για το υπαίθριο σινεμά στην Κίμωλο / Φωτογραφία: iefimerida.gr
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ