fbpx Συνταγή για σοκολατένιο magic cake -Κρεμώδες, διαφορετικό, εύκολο | GASTRONOMIE | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
GASTRONOMIE

Συνταγή για σοκολατένιο magic cake -Κρεμώδες, διαφορετικό, εύκολο

Συνταγή για σοκολατένιο magic cake
25|05|2020 | 12:08
Συνταγή για σοκολατένιο magic cake /Φωτογραφία: Shutterstock

Ta Magic cake εισέβαλαν στη... ζωή μας πριν λίγα χρόνια και εξελίχθηκαν σε μανία. Μια συνταγή για ένα εύκολο, ονειρεμένο σοκολατένιο τέτοιου είδους κέικ.

Η συνταγή είναι απλή, σκέτο παιχνιδάκι. Το αποτέλεσμα της συνταγής εντυπωσιακό και γευστικό, διαφορετικό από τα κέικ που έχουμε συνηθίσει.

Υλικά συνταγής για σοκολατένιο magic cake

  • 4 αυγά, χωρισμένα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 210g (1 1/3 φλιτζάνια) ζάχαρη άχνη
  • 75g (1/2 φλιτζάνι) απλό αλεύρι
  • 50g (1/2 φλιτζάνι) σκόνη κακάου
  • 120 γρ. Βούτυρο, λιωμένο, ψυγμένο
  • 600 ml γάλα, ελαφρώς ζεστό
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη έξτρα
  • Φρέσκα σμέουρα, για σερβίρισμα

Εκτέλεση συνταγής για σοκολατένιο magic cake

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C αέρα.
  • Αλευροβουτυρώστε ένα τετράγωνο ταψί 21 εκατοστών
  • Βάλτε στο μίξερ τους κρόκους των αυγών και τα 210 γραμμάρια ζάχαρης άχνης και χτυπήστε, μέχρι το μείγμα να γίνει σχεδόν άσπρο και να αφρατέψει.
  • Προσθέστε το αλεύρι και το κακάο. Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και χτυπήστε μέχρι να ενσωματωθεί.
  • Συνεχίζετε να χτυπάτε το μείγμα σε χαμηλή ταχύτητα καθώς προσθέτετε το γάλα, σιγά σιγά. Χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Προσθέστε 1 κουταλιά ζάχαρη άχνη και χτυπήστε για λίγο ακόμη.
  • Παίρνουμε το 1/3 του μείγματος με το ασπράδι και το προσθέτουμε στο μείγμα με το αλεύρι. Ανακατεύουμε και σταδιακά προσθέτουμε ακόμη 1/3 του μείγματος ασπραδιού. Ανακατεύουμε και πάλι μέχρι να ενσωματωθεί το αυγό και στο τέλος προσθέτουμε το τελευταίο 1/3 και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Βάζουμε το μείγμα μας στο ταψί.
  • Ψήνουμε για μια ώρα.
  • Για το σερβίρισμα πασπαλίζουμε με λίγο κακάο και συνοδεύουμε με φρέσκα σμέουρα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑ