Συνταγή: Σαλάτα burrata με ψητά βερίκοκα – Ο απόλυτος καρπός του Μαΐου σε έναν ιδιαίτερο συνδυασμό - iefimerida.gr

Συνταγή: Σαλάτα burrata με ψητά βερίκοκα – Ο απόλυτος καρπός του Μαΐου σε έναν ιδιαίτερο συνδυασμό

Burrata με φρέσκα βερίκοκα και ρόκα / Φωτογραφία: shutterstock
Burrata με φρέσκα βερίκοκα και ρόκα / Φωτογραφία: shutterstock
ΖΩΗ ΠΑΠΑΦΩΤΙΟΥ

Ένα αλμυρό πιάτο με πρωταγωνιστή τα βερίκοκα, το αγαπημένο φρούτο της εποχής.

Αρωματικά και γλυκά, με εντυπωσιακό χρώμα και ζουμερή σάρκα τα βερίκοκα είναι τα πιο χαρακτηριστικά φρούτα του Μαΐου. Κυκλοφορούν φρέσκα σε δύο ποικιλίες: τα Μπεμπέκου που είναι μεγαλούτσικα, ανοιχτόχρωμα και έχουν βελούδινη υφή και τα Διαμαντοπούλου που είναι πιο μικρά με πιο ζωντανό χρώμα και πιο έντονα αρώματα. Τα βρίσκουμε στην αγορά από τον Μάιο μέχρι και το τέλος του καλοκαιριού ενώ τα αποξηραμένα κυκλοφορούν όλο τον χρόνο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γενικά, μας αρέσει να τα τρώμε σκέτα αλλά και να φτιάχνουμε μαρμελάδες και κομπόστες. Ταιριάζουν όμως πολύ σε τάρτες και κρέμες, ειδικά όταν είναι συνδυασμένα με βανίλια. Εκείνο βέβαια που δεν έχουμε συνηθίσει αλλά τους πάει πολύ είναι να τα χρησιμοποιούμε σε αλμυρές συνταγές. Η αλήθεια είναι ότι τα αρώματα, η φρεσκάδα και η γλύκα τους ταιριάζει με αλλαντικά όπως το προσούτο, με τυριά όπως η γραβιέρα και φυσικά με ξηρούς καρπούς, ιδιαίτερα με το κελυφωτό φιστίκι. Για όλους αυτούς τους λόγους μπαίνουν σε πλατώ αλλά και σε δροσερές και χορταστικές σαλάτες σαν αυτή της οποίας τη συνταγή σας δίνουμε παρακάτω.

Burrata με ψητά βερίκοκα και ρόκα / Φωτογραφία: shutterstock
Burrata με ψητά βερίκοκα και ρόκα / Φωτογραφία: shutterstock

Burrata με ψητά βερίκοκα και ρόκα

Υλικά για 4 μερίδες

  • 4 βερίκοκα, κομένα στη μέση
  • 4 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
  • 2 χούφτες baby ρόκα
  • 1 μεγάλη μπάλα burrata
  • μερικά ανθάκια αποξηραμένης λεβάντας ή δενδρολίβανου
  • 2 κ.σ. λευκό βαλσαμικό ξίδι
  • αλάτι
  • λευκό πιπέρι

Εκτέλεση

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ραντίζουμε τα βερίκοκα με το μισό ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στο γκριλ σε μέτρια φωτιά για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν και να καραμελώσουν. Σε ένα πιάτο στρώνουμε τη ρόκα, από πάνω σπάμε τη burrata και αραδιάζουμε τα ζεστά βερίκοκα. Σε ένα μπολάκι χτυπάμε με σύρμα το ξίδι μαζί με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και περιχύνουμε τη σαλάτα με το μείγμα. Αλατοπιπερώνουμε καλά και σερβίρουμε.

Tip
Επλουτίστε τη συγκεκριμένη σαλάτα με καπνιστό ζαμπόν, χοντροκομμένα αμύγδαλα και σκορδάτα κρουτόν, της ταιριάζουν πολύ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ βερίκοκο συνταγή σαλάτα άνοιξη Μάιος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ