fbpx Συνταγή για μανιτάρια πορτομπέλο γεμιστά με αυγό | GASTRONOMIE | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
GASTRONOMIE

Συνταγή για μανιτάρια πορτομπέλο γεμιστά με αυγό

Μανιτάρια πορτομπέλο με αυγό
10|06|2019 | 12:18
Μανιτάρια πορτομπέλο με αυγό / Φωτογραφία: Shutterstock

Μια συνταγή στο λεπτό, με απολαυστικά μανιτάρια πορτομπέλο.

Ενα γρήγορο και υγιεινό γεύμα που μπορεί να χωρέσει σε κάθε ώρα της ημέρας, από το πρωί ως και το βράδυ. Το αυγό αποτελεί εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, όπως άλλωστε και το μανιτάρι, ενώ το ψήσιμο στο φούρνο κάνει το πιάτο πιο υγιεινό, αλλά σε καμία περίπτωση λιγότερο γευστικό.

Υλικά

  • Δύο μεγάλα μανιτάρια πορτομπέλο
  • 2 αυγά
  • Φρέσκια ρίγανη
  • Γλυκιά πάπρικα
  • 50 γρ. ημίσκληρο τυρί Ελασσόνας
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και αφαιρούμε τα ποδαράκια τους. Βάζουμε σε ταψάκι με το άνοιγμα προς τα πάνω. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε
  • Βάζουμε το ταψάκι στον φούρνο στους 180oC για 10′ λεπτά να ψηθεί ελαφρά το μανιτάρι.
  • Προσθέτουμε τη φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη και πασπαλίζουμε με πάπρικα τα μανιτάρια.
  • Σπάμε προσεκτικά τα αυγά μέσα στα μανιτάρια και βάζουμε πάλι στο φούρνο για 2-3′ λεπτά ακόμη
  • Μπορούμε να θέλουμε να πασπαλίσουμε με το τυρί, γκρατινάροντας ελαφρώς πριν σερβίρουμε τα αυγά.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑ