Σε κάθε γωνιά της Ελλάδας φτιάχνουν και από μία σπανακόπιτα. Με πλούσια γέμιση και χειροποίητα φύλλα κάνουμε κι εμείς τη δική μας ακολουθώντας την παράδοση.
Η πιο διάσημη ελληνική πίτα, αμέσως μετά την τυρόπιτα βέβαια, είναι η σπανακόπιτα. Αλλού τη φτιάχνουν με χωριάτικο φύλλο ανοιγμένο στο χέρι και αλλού με αέρινη σφολιάτα ή βουτυράτη κουρού. Οι περισσότεροι την κάνουν σπανακοτυρόπιτα προσθέτοντας συνήθως φέτα, και αυγά. Όταν είναι όμως νηστεία ειδικά πριν το Πάσχα που οι πρασινάδες είναι στα καλύτερά τους, η πίτα αυτή ενισχύεται με μυρωδικά και τη λαχταράμε εξίσου. Με δυο λόγια, οι παραλλαγές της είναι τόσες πολλές όσες και οι ελληνικές επαρχίες. Πριν προχωρήσουμε όμως στη δική μας συνταγή πάμε να δούμε κάποια κόλπα που πιάνουν σε κάθε περίπτωση.
Διαβάστε όλα τα μυστικά και τη συνταγή στο bovary.gr.