fbpx Συνταγή για πανεύκολη και γρήγορη τυρόπιτα, χωρίς φύλλο | GASTRONOMIE | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
GASTRONOMIE

Συνταγή για πανεύκολη και γρήγορη τυρόπιτα, χωρίς φύλλο

Τυρόπιτα χωρίς φύλλο
27|10|2019 | 18:28
Εύκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο /Φωτογραφία Αρχείου: Shutterstock

Μια ζεστή, ζουμερή, σπιτική τυρόπιτα! Πόσες φορές δεν έχετε σκεφτεί επιστρέφοντας σπίτι το βράδυ, να είχατε ένα κομμάτι; Ακολουθεί συνταγή για να την φτιάχνετε στο πι και φι.

Παρακάτω θα δούμε τη συνταγή για μια τυρόπιτα που γίνεται εύκολα και γρήγορα (όσο εύκολα και γρήγορα γίνονταν και τα τυροπιτάκια με 3 υλικά), χωρίς φύλλο και με βασικά υλικά που ήδη μπορεί να υπάρχουν σε ένα σπίτι. Να σημειωθεί ότι πρόκειται για μια βασική συνταγή στην οποία μπορεί να προσθέσει κανείς και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί για να της δώσει διαφορετική γεύση, άρωμα και χρώμα. Οπως π.χ. πιπεριές, φρέσκο κρεμμύδι ή διάφορα αρωματικά.

Υλικά συνταγής για εύκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο

  • 250 ml φρέσκο γάλα
  • 100 γραμμ. γιαούρτι
  • 170 γραμμ. φαρίνα
  • 400 γραμμ. φέτα
  • 200 γραμμ. κίτρινο τυρί, γραβιέρα ή ρεγκάτο
  • 3 αυγά
  • 100 γραμμ. βούτυρο
  • μοσχοκάρυδο, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής για εύκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο

  • Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ.
  • Μόλις λιώσει προσθέτουμε το γάλα και το αλεύρι.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αβγά και το γιαούρτι.
  • Προσθέτουμε στο μείγμα τα τυριά, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και όποιο άλλο υλικό θέλουμε.
  • Αλευροβουτυρώνουμε ένα πυρέξ και βάζουμε το μείγμα.
  • Ψήνουμε στις αντιστάσεις, στους 170 με 180 βαθμούς για μισή ώρα περίπου, μέχρι η τυρόπιτά μας να πάρει ένα χρυσό χρώμα.

Η συνταγή μας ολοκληρώθηκε και η τυρόπιτά μας είναι έτοιμη μέσα σε λίγη ώρα και χωρίς πολύ κόπο!

ΣΧΟΛΙΑ