Συνταγή για μοσχάρι στιφάδο που λιώνει στο στόμα -Το απόλυτο κυριακάτικο φαγητό - iefimerida.gr

Συνταγή για μοσχάρι στιφάδο που λιώνει στο στόμα -Το απόλυτο κυριακάτικο φαγητό

Μοσχάρι στιφάδο / Φωτογραφία: Shutterstock
Μοσχάρι στιφάδο / Φωτογραφία: Shutterstock
ΖΩΗ ΠΑΠΑΦΩΤΙΟΥ

Με τρυφερό μοσχάρι, μπόλικα κρεμμύδια και μπαχαρικά φτιάχνουμε ένα λαχταριστό πιάτο για το οικογενειακό τραπέζι.

Το στιφάδο δεν είναι ένα απλό κοκκινιστό. Το στιφάδο είναι το πιο βαθιά νόστιμο κοκκινιστό της ελληνικής παράδοσης και αυτό συμβαίνει για πολλούς λόγους. Πρώτα και κύρια γιατί φτιάχνεται με μοσχάρι πλούσιο σε ζελέ (κολλαγόνο) και λίπος που όχι μόνο του δίνουν ωραία γεύση αλλά το βοηθάνε κιόλας να πήξει και να μελώσει όμορφα. Δεύτερο, και εξίσου βασικό, στοιχείο που το κάνει μοναδικό είναι ότι περιέχει άφθονα κρεμμύδια τα οποία του δίνουν όλη τους τη γλύκα και τα σάκχαρα με αποτέλεσμα να γίνεται αυτό που λέμε λουκούμι. Όσο για τα μπαχαρικά, είναι αυτά που κυριολεκτικά το απογειώνουν αρωματικά και γευστικά.

Διαβάστε τη συνταγή στο bovary.gr.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ