Με τρυφερό μοσχάρι, μπόλικα κρεμμύδια και μπαχαρικά φτιάχνουμε ένα λαχταριστό πιάτο για το οικογενειακό τραπέζι.
Το στιφάδο δεν είναι ένα απλό κοκκινιστό. Το στιφάδο είναι το πιο βαθιά νόστιμο κοκκινιστό της ελληνικής παράδοσης και αυτό συμβαίνει για πολλούς λόγους. Πρώτα και κύρια γιατί φτιάχνεται με μοσχάρι πλούσιο σε ζελέ (κολλαγόνο) και λίπος που όχι μόνο του δίνουν ωραία γεύση αλλά το βοηθάνε κιόλας να πήξει και να μελώσει όμορφα. Δεύτερο, και εξίσου βασικό, στοιχείο που το κάνει μοναδικό είναι ότι περιέχει άφθονα κρεμμύδια τα οποία του δίνουν όλη τους τη γλύκα και τα σάκχαρα με αποτέλεσμα να γίνεται αυτό που λέμε λουκούμι. Όσο για τα μπαχαρικά, είναι αυτά που κυριολεκτικά το απογειώνουν αρωματικά και γευστικά.
Διαβάστε τη συνταγή στο bovary.gr.