Συνταγή για τέλεια ρουστίκ μηλόπιτα -Με τις οδηγίες της σεφ Αλεξία Ντισέν | GASTRONOMIE | iefimerida.gr

Συνταγή για τέλεια ρουστίκ μηλόπιτα -Με τις οδηγίες της σεφ Αλεξία Ντισέν

Συνταγή για ρουστίκ μηλόπιτα από την σεφ Αλεξία Ντισέν
Συνταγή για ρουστίκ μηλόπιτα / Φωτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αυτή η συνταγή έχει τη σφραγίδα μιας διακεκριμένης Γαλλίδας σεφ και αυτό αρκεί για το απόλυτα εγγυημένο αποτέλεσμα.

Διακεκριμένη σεφ, η Αλεξία Ντισέν έγινε γνωστή από τη συμμετοχή της στον τηλεοπτικό διαγωνισμό Top Chef, όπου έφτασε ως τα ημιτελικά. Η συνέχεια είναι ακόμη πιο εντυπωσιακή για τη νεαρή σεφ, καθώς ο Αλάν Ντικάς της εμπιστεύτηκε τον περασμένο Οκτώβριο την κουζίνα του εστιατορίου Allard.

Τον ίδιο μήνα κυκλοφόρησε το βιβλίο συνταγών με τίτλο «Η κουζίνα της Αλεξία». Με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου, η Ντισέν δημιούργησε έναν λογαριασμό στο Tik Tok, όπου μοιράζεται ορισμένες από τις συνταγές της με τους ακολούθους της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βίντεο: Η συνταγή για ρουστίκ μηλόπιτα στο Tik Tok

Εκεί συναντήσαμε και αυτή τη συνταγή για μηλόπιτα, ρουστίκ και πεντανόστιμη, που θα τη λατρέψετε. Δείτε το σύντομο βίντεο με τη συνταγή, όπως την ετοίμασε η Ντισέν.

Μερικά μυστικά της συνταγής

Η ζύμη για τάρτα έχει ένα κοινό χαρακτηριστικό, σε όλες τις συνταγές που συνήθως συνταντάμε. Χρειάζεται ελάχιστο υγρό στοιχείο, εκτός βέβαια από το βούτυρο, και πρέπει τόσο το νερό όσο και το βούτυρο να είναι σε αρκετά χαμηλή θερμοκρασία. Κοινώς, βγάλτε τα από το ψυγείο λίγο πριν τα προσθέσετε στη συνταγή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η συνταγή ζητά κάποιον πουρέ φρούτου, που εκτός από μήλο θα μπορούσε να είναι και αχλάδι. Μπορείτε βέβαια να βάλετε τα φρούτα της επιλογής σας να βράσουν σε ελαφρύ σιρόπι (αναλογία 1 νερό, 1 ζάχαρη) και να γίνουν μια σπιτική κομπόστα. Πολτοποιούμε μόνο τα φρούτα που έχουν βράσει (καθαρισμένα από τη φλούδα, βέβαια) και συμπληρώνουμε λίγο από το σιρόπι για να πάρουμε την επιθυμητή πυκνότητα.

Οι γαλλικές συνταγές λατρεύουν τα φουντούκια. Εξ ου και η απίθανη πραλίνα φουντουκιού που έχει γίνει ανάρπαστη σε όλο τον κόσμο. Εδώ όμως, η σεφ προτείνει μια σειρά από ξηρούς καρπούς. Αυτοσχεδιάστε, βάζοντας καρύδια, κάσιους και όποιον άλλον ξηρό καρπό επιθυμείτε.

Υλικά

  • 3 κόκκινα μήλα στάρκιν
  • 250 γρ. αλεύρι
  • 200 γρ. βούτυρο & 30 γρ. ακόμη για το τελείωμα
  • 7 γραμμάρια καστανή ζάχαρη & 1 κουταλάκι επιπλέον για το τελείωμα
  • Κομπόστα μήλου (περίπου 150 γρ.)
  • 3 πρέζες αλάτι
  • 2 χούφτες ανάμεικτους ξηρούς καρπούς (φουντούκια, καρύδια, αμύγδαλα)

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το βούτυρο και μια πρέζα αλάτι. Προσθέτουμε 15ml παγωμένο νερό
  • Δουλεύουμε με τα χέρια ώσπου να ενωθούν τα υλικά, φτιάχνουμε μια μπάλα με το ζυμάρι, την τυλίγουμε με ζελατίνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα στη συντήρηση του ψυγείου
  • Σε ένα γουδί σπάμε τους ξηρούς καρπούς
  • Καθαρίζουμε τα μήλα από τα κουκούτσια και κόβουμε σε λεπτές φέτες
  • Ανοίγουμε τη ζύμη μια λεπτή στρώση. Από πάνω απλώνουμε την κομπόστα μήλου (λιωμένη), αφήνοντας περιθώριο 3-4 δάχτυλα περιμετρικά. Πασπαλίζουμε με τους ξηρούς καρπούς και στρώνουμε τα μήλα στο κέντρο της ζύμης
  • Γυρίζουμε τις άκρες της ζύμης προς τα μέσα, ώστε να κλείσουμε τη γέμιση, πασπαλίζουμε εδώ κι εκεί με κυβάκια βουτύρου, μια-δυο πρέζες αλάτι και καστανή ζάχαρη
  • Στρώνουμε αλουμινόχαρτο σε ταψί και τοποθετούμε τη μηλόπιτα. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά
  • Σερβίρουμε με λίγη κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε ελαφριά σαντιγί, στο πλάι της μηλόπιτας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ