Συνταγή για λαχταριστό, φθινοπωρινό γλυκό ψυγείου -Με βελούδινη κρέμα και επικάλυψη σοκολάτας | GASTRONOMIE | iefimerida.gr

Συνταγή για λαχταριστό, φθινοπωρινό γλυκό ψυγείου -Με βελούδινη κρέμα και επικάλυψη σοκολάτας

Γλυκό ψυγείου με κράκερ και επικάλυψη σοκολάτας
Γλυκό ψυγείου με κράκερ και επικάλυψη σοκολάτας / Φωτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τι κι αν έχουμε συνδέσει τα αγαπημένα γλυκά ψυγείου με φρουτώδεις γεύσεις και ζελέ. Αυτή η συνταγή έρχεται να ταιριάξει με την εποχή και να ικανοποιήσει τους λάτρεις της σοκολάτας.

Το γλυκό ψυγείου που θα δείτε είναι ένα από τα πιο διάσημα στις ΗΠΑ και μάλιστα συχνά το ονομάζουν Boston Cake. Αντί για μπισκότα digestive ή φρυγανιές, στο γλυκό αυτό βάζουμε στρώσεις από βελούδινα κράκερ, ενώ η κρέμα είναι μια κλασική, βελούδινη κρέμα σαν την γνωστή κρέμα ζαχαροπλαστικής.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μερικά μυστικά της συνταγής

Όπως θα δείτε, στη συνταγή σας δίνουμε τα υλικά για να κάνετε την κρέμα από την αρχή, με αυγά και άνθος αραβοσίτου. Για ευκολία φυσικά μπορείτε να προμηθευτείτε τα γνωστά φακελάκια με έτοιμη κρέμα βανίλια άνθος αραβοσίτου στιγμής που θα είναι έτοιμη σε λίγα λεπτά.

Επίσης αν πιστεύετε πως δεν θα ταιριάξουν στις γεύσεις σας τα κράκερ, μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με όποιο μπισκότο επιθυμείτε, αρκεί να είναι αφράτο και παράλληλα τραγανό.

Τέλος, η επικάλυψη που θα βρείτε είναι παρόμοια με εκείνη που χρησιμοποιείται συχνά, αντί της λιωμένης σοκολάτας στα αγαπημένα μας κοκ. Και εδώ, μπορείτε να βρείτε έτοιμα μείγματα για επικάλυψη σοκολάτας που θα κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υλικά

  • Για την κρέμα: 3 κουταλιές άνθος αραβοσίτου
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 3 κρόκοι αυγού
  • 5 κουταλιές βούτυρο
  • ¾ του φλιτζανιού ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 φλιτζάνια γάλα
  • 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
  • 2 βανίλιες
  • 2 πακέτα κριμ κράκερ
  • Για τη σοκολάτα: 200γρ βούτυρο
  • ¼ του φλιτζανιού κακάο σε σκόνη
  • ¼ του φλιτζανιού γάλα
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 1 βανίλια

Εκτέλεση

  • Στρώνουμε ένα μακρόστενο πυρέξ (23x33 εκατοστά περίπου) με μια στρώση κράκερ, σπάζοντας ορισμένα προκειμένου να καλυφθεί καλά ο πάτος του σκεύους
  • Χτυπάμε τα αυγά και τους κρόκους σε μπολ και αφήνουμε στην άκρη. Σε βαθύ κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Αφού λιώσει προσθέτουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος και ζεσταίνουμε ώσπου να αχνίσει. Σβήνουμε το μάτι
  • Γυρίζουμε ένα μέρος του ζεστού μείγματος σε μπολ και διαλύουμε εκεί το άνθος αραβοσίτου. Γυρίσουμε στο μπολ με τα αυγά και ανακατεύουμε καλά να ενωθεί
  • Προσθέτουμε το μείγμα των αυγών στην κατσαρόλα, ανοίγουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε ζωηρά επί πέντε λεπτά, ώσπου να πήξει η κρέμα. Κατεβάζουμε και προσθέτουμε τις βανίλιες
  • Απλώνουμε το ένα τρίτο της κρέμας πάνω από τα κράκερ στο πυρέξ και σκεπάζουμε με μια ακόμη στρώση κράκερ. Συνεχίζουμε απλώνοντας ένα ακόμη μέρος από την κρέμα, στρώνουμε ξανά με κράκερ και τελειώνουμε με μια ακόμη στρώση κρέμας.
  • Για την επικάλυψη σοκολάτας, λιώνουμε το βούτυρο και αναμειγνύουμε με το κακάο πάνω στη φωτιά. Προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε να βράζουμε για 2-3 λεπτά ώσπου το μείγμα να κάνει φουσκάλες
  • Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη. Ανακατεύουμε να γίνει απαλή και ρίχνουμε μια βανίλια. Περιχύνουμε όσο είναι ζεστό πάνω από το γλυκό και ισιώνουμε με μια ζεστή σπάτουλα
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ