fbpx Μακαρόνια με σπαράγγια και μανιτάρια | GASTRONOMIE | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
GASTRONOMIE

Μακαρόνια με σπαράγγια και μανιτάρια

Φαρφάλες με σπαράγγια και μανιτάρια και τριμμένη παρμεζάνα
06|04|2019 | 11:43
Φαρφάλες με σπαράγγια και μανιτάρια και τριμμένη παρμεζάνα

Τέλειος συνδυασμός, όλα αυτά τα λαχανικά είναι εποχής, σπεύσατε να τα αγοράσετε! Νομίζω ότι είναι η καλύτερη συνταγή για μακαρονάδα που έχω δοκιμάσει γιατί το σκόρδο ταιριάζει απόλυτα με όλα τα υλικά.

Υλικά

  • 1 πακέτο φαρφάλες
  • 1/2 πακέτο σπαράγγια πράσινα
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 200 γραμμάρια μανιτάρια όποια βρείτε φρέσκα εποχής
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Χυμός από μισό λεμόνι
  • Αλάτι, πιπέρι,
  • παρμεζάνα τριμμένη
Φαρφάλες με σπαράγγια και μανιτάρια και τριμμένη παρμεζάνα
Φαρφάλες με σπαράγγια και μανιτάρια και τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

  • Βράστε τα μακαρόνια σε αλμυρό νερό
  • Τρίψτε λίγη παρμεζάνα και βάλτε την στην άκρη
  • Βάλτε σε τηγάνι το βούτυρο και το ελαιόλαδο
  • Πλύντε και κόψτε τα σκληρά μέρη στα σπαράγγια, βάλτε τα στο τηγάνι να ροδίσουν για 5 λεπτά
  • Κόψτε σε λωρίδες τα μανιτάρια, βάλτε τα στο τηγάνι, ανακατέψτε σε μεσαία φωτιά ώσπου να μαλακώσουν
  • Προσθέστε το σκόρδο ψιλοκομμένο, τον χυμό λεμόνι, αλάτι και πιπέρι, αφήστε να βράσει για 2-3 λεπτά ακόμη
  • Αυτή είναι η σος για το πιάτο μας
  • Σερβίρετε πάνω από τα μακαρόνια, με παρμεζάνα τριμμένη και, προαιρετικά, ξύσμα λεμόνι
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑ