Συνταγή για κολοκυθάκια «παπουτσάκια» με ιταλικό στιλ

Κολοκυθάκια γεμιστά με μοτσαρέλα, ντομάτα και βασιλικό / Φωτογραφία: Shutterstock

Μια γρήγορη συνταγή για ελαφρύ καλοκαιρινό γεύμα σε χρόνο μηδέν. Τα παπουτσάκια παίρνουν... ιταλικό αέρα.

Αν σκεφτείτε ιταλική συνταγή ποια υλικά σας έρχονται πρώτα στο μυαλό; Σαφέστατα μεταξύ των δημοφιλέστερων ανήκουν η ντομάτα, η μοτσαρέλα και ο βασιλικός. Με αυτά λοιπόν ετοιμάζουμε κι εμείς μια γρήγορη παραλλαγή για γεμιστά κολοκυθάκια στο φούρνο.

Υλικά

  • Ελαιόλαδο
  • 2 μέτρια κολοκυθάκια
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Γλυκιά καπνιστή πάπρικα
  • 2 τομάτες πομοντόρο κομμένες σε φέτες
  • Φρέσκα φύλλα βασιλικού
  • 150 γρ φρέσκια μοτσαρέλα

Εκτέλεση

  • Κόβουμε τα κολοκυθάκια στη μέση, κατά μήκος και αφαιρούμε το εσωτερικό τους (κυρίως τα σποράκια).
  • Αλατίζουμε ελαφρά και ραντίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο
  • Καθαρίζουμε τις ντομάτες και κόβουμε σε λεπτές φέτες. Αλατίζουμε και πασπαλίζουμε με πάπρικα και πιπέρι.
  • Βάζουμε τα κολοκυθάκια σε ταψάκι και προσθέτουμε τις ντομάτες. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε στο φούρνο για 10' με 15' λεπτά στους 180oC, να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  • Αφαιρούμε από το φούρνο και προσθέτουμε τη μοτσαρέλα σε κομμάτια πάνω από τα κολοκυθάκια. Επιστρέφουμε το ταψί στο φούρνο για 5' λεπτά ακόμη να λιώσει το τυρί.
  • Σερβίρουμε με φρέσκα φύλλα βασιλικού
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ