fbpx Συνταγή για κολοκυθάκια «παπουτσάκια» με ιταλικό στιλ | GASTRONOMIE | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
GASTRONOMIE

Συνταγή για κολοκυθάκια «παπουτσάκια» με ιταλικό στιλ

Κολοκυθάκια γεμιστά με μοτσαρέλα, ντομάτα και βασιλικό
26|08|2019 | 10:43
Κολοκυθάκια γεμιστά με μοτσαρέλα, ντομάτα και βασιλικό / Φωτογραφία: Shutterstock

Μια γρήγορη συνταγή για ελαφρύ καλοκαιρινό γεύμα σε χρόνο μηδέν. Τα παπουτσάκια παίρνουν... ιταλικό αέρα.

Αν σκεφτείτε ιταλική συνταγή ποια υλικά σας έρχονται πρώτα στο μυαλό; Σαφέστατα μεταξύ των δημοφιλέστερων ανήκουν η ντομάτα, η μοτσαρέλα και ο βασιλικός. Με αυτά λοιπόν ετοιμάζουμε κι εμείς μια γρήγορη παραλλαγή για γεμιστά κολοκυθάκια στο φούρνο.

Υλικά

  • Ελαιόλαδο
  • 2 μέτρια κολοκυθάκια
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Γλυκιά καπνιστή πάπρικα
  • 2 τομάτες πομοντόρο κομμένες σε φέτες
  • Φρέσκα φύλλα βασιλικού
  • 150 γρ φρέσκια μοτσαρέλα

Εκτέλεση

  • Κόβουμε τα κολοκυθάκια στη μέση, κατά μήκος και αφαιρούμε το εσωτερικό τους (κυρίως τα σποράκια).
  • Αλατίζουμε ελαφρά και ραντίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο
  • Καθαρίζουμε τις ντομάτες και κόβουμε σε λεπτές φέτες. Αλατίζουμε και πασπαλίζουμε με πάπρικα και πιπέρι.
  • Βάζουμε τα κολοκυθάκια σε ταψάκι και προσθέτουμε τις ντομάτες. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε στο φούρνο για 10' με 15' λεπτά στους 180oC, να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  • Αφαιρούμε από το φούρνο και προσθέτουμε τη μοτσαρέλα σε κομμάτια πάνω από τα κολοκυθάκια. Επιστρέφουμε το ταψί στο φούρνο για 5' λεπτά ακόμη να λιώσει το τυρί.
  • Σερβίρουμε με φρέσκα φύλλα βασιλικού
ΣΧΟΛΙΑ