fbpx Συνταγή για το καλύτερο (και πιο εύκολο) τιραμισού -Γίνεται σε 10 λεπτά | GASTRONOMIE | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
GASTRONOMIE

Συνταγή για το καλύτερο (και πιο εύκολο) τιραμισού -Γίνεται σε 10 λεπτά

Συνταγή για τιραμισού
19|07|2020 | 15:23
Η καλύτερη συνταγή για τιραμισού /Φωτογραφία: Shutterstock

Τα απογεύματα του καλοκαιριού γίνονται πιο γλυκά με ένα υπέροχο κομμάτι τιραμισού! Μια συνταγή για να το ετοιμάσετε μόνοι σας στο πι και φι.

Συνήθως θεωρούμε το τιραμισού ένα δύσκολο γλυκό, που σπάνια πετυχαίνει. Το θέμα βέβαια είναι η συνταγή. Η παρακάτω πανεύκολη συνταγή εγγυάται σίγουρη επιτυχία και το κυριότερο; Γίνεται σε δέκα λεπτά. Μια συνταγή για να ξεφύγουμε λίγο από τα αγαπημένα γλυκά ψυγείου με το ζελέ.

Υλικά συνταγή για τιραμισού

  • 600 γρ τυρί κρέμα
  • 500 γρ κρέμα γάλακτος
  • 1 1/2 φλ. του τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 2 πακέτα σαβαγιάρ
  • 1 μπολάκι χλιαρό νερό
  • 4 κ.σ στιγμιαίο καφέ
  • Λίγο κονιάκ
  • Κακάο

Εκτέλεση συνταγής για τιραμισού

  • Ξεκινάμε τη συνταγή μας χτυπώντας το τυρί κρέμα στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει
  • Στη συνέχεια χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με την άχνη.
  • Ενώνουμε τα δύο μείγματα ανακατεύοντας ελαφρώς. Και συνεχίζουμε ως εξής:
  • Διαλύουμε στο χλιαρό νερό τον καφέ και το κονιάκ και βουτάμε για λίγα δεύτερα τα σαβαγιάρ.
  • Απλώνουμε σε ένα πυρέξ τα σαβαγιάρ, μια στρώση.
  • Συνεχίζουμε με την κρέμα μας.
  • Πάνω από την κρέμα πασπαλίζουμε κακάο.
  • Στρώνουμε μια στρώση ακόμη σαβαγιάρ.
  • Κλείνουμε με μια ακόμη στρώση κρέμας!
  • Πασπαλίζουμε με κακάο.
  • Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι μα σφίξει και το απολαμβάνουμε.

Ολες οι ειδήσεις

Συγκλονιστική (διαφορετική) συνταγή για πατάτες με αυγά -Πρέπει να τη δοκιμάσετε

Συνταγή: Η πιο δημοφιλής σάλτσα ντομάτας για μακαρόνια, στο Ιντερνετ -Με 3 υλικά, θαύμα

Συνταγή για παπουτσάκια -Χωρίς τηγάνισμα, αλλά με απόλυτη πίστη στην παράδοση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑ