Συνταγή για γρανίτα καρπούζι με μόνο 2 υλικά - iefimerida.gr

Συνταγή για γρανίτα καρπούζι με μόνο 2 υλικά

Γρανίτα καρπούζι / Φωτογραφία: Shutterstock
Γρανίτα καρπούζι / Φωτογραφία: Shutterstock
ΖΩΗ ΠΑΠΑΦΩΤΙΟΥ

Η πιο παγωμένη και γλυκιά εκδοχή του καρπουζιού στα ποτήρια μας.

Καρπούζι σημαίνει καλοκαίρι, όλοι το ξέρουν αυτό. Τραγανό, ζουμερό και γλυκό, δε λείπει ποτέ από κανένα ψυγείο, στο σπίτι ή στο εξωχικό. Εκτός όμως από το να απολαμβάνουμε σκέτο, φρέσκο και δροσερό, το καρπούζι είναι ένα υλικό που προσφέρεται για απολαυστικούς πειραματισμούς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνήθως το συνδυάζουμε με φέτα ή κάποιο άλλο αγαπημένο τυρί, άλλωστε οι ειδικοί έχουν τονίσει επανειλημμένα ότι αυτό το πάντρεμα εκτός από νόστιμο είναι και εξαιρετικά ωφέλιμο για τον οργανισμό μας. Κι αν είμαστε λίγο πιο τολμηροί το κάνουμε και σαλάτα με λαχανικά και μυρωδικά τα οποία όχι μόνο αναδεικνύουν τη νοστιμιά του αλλά κάνουν ακόμα πιο θρεπτική την κάθε μας μπουκιά.

Ένας είναι όμως ο τρόπος να γίνει ακαταμάχητο καλύπτοντας όχι μόνο την ανάγκη μας για κάτι δροσιστικό αλλά και την επιθυμία μας για γλυκό. Για να μην τα πολυλογούμε λοιπόν, με μόνο δύο υλικά και σε ελάχιστα λεπτά, το καρπούζι γίνεται η πιο λαχταριστή σπιτική γρανίτα.    

Γρανίτα καρπούζι / Φωτογραφία: Shutterstock
Γρανίτα καρπούζι / Φωτογραφία: Shutterstock

Γρανίτα καρπούζι

Υλικά για 6 μερίδες

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • 1 κιλό καρπούζι, καθαρισμένο από φλούδες και κουκούτσια
  • 100 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική

Εκτέλεση

Χοντροκόβουμε το καρπούζι και το λιώνουμε στο μούλτι. Βάζουμε 4-5 κουταλιές από τον πολτό σε ένα κατσαρόλακι μαζί με τη ζάχαρη. Ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά και βράζουμε για 1 λεπτό (από τη στιγμή που θα πάρει βράση).  Αποσύρουμε, αφήνουμε να κρυώσει λίγο και ανακατεύουμε με τον υπόλοιπο κρύο πολτό καρπουζιού. Με το μείγμα γεμίζουμε παγοθήκες και τις βάζουμε στην κατάψυξη, για τουλάχιστον 5 ώρες, μέχρι να παγώσουν καλά. Χτυπάμε τα παγάκια στο μούλτι, μοιράζουμε τη γρανίτα σε ποτήρια και σερβίρουμε.

Tip
Για έξτρα άρωμα και μια πιο όξινη πινελιά προσθέστε στο μείγμα χυμό και ξύσμα από ένα λεμόνι ή λάιμ, ταιριάζουν πολύ με τη γλύκα του καρπουζιού. Επίσης του ταιριάζει πολύ και ο φρέσκος δυόσμος, αρωματίστε το μείγμα μπλεντάροντας 4-5 φύλλα μαζί με το καρπούζι.  

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ