×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
GASTRONOMIE

Συνταγή για γαλλική γκαλέτ με αχλάδια και ροκφόρ

Γκαλέτ με αχλάδι και ροκφόρ
16|05|2019 | 16:44
Γκαλέτ με αχλάδι και ροκφόρ / Φωτογραφία: Shutterstock

Μια συνταγή για απολαυστική ανοιχτή κρέμα με αφράτη ζύμη, αρωματισμένη με ροκφόρ και αχλάδια.

Ο συνδυασμός αχλαδιού και ροκφόρ είναι θα έλεγε κανείς, κλασικός στην γαλλική κουζίνα. Γκαλέτ ονομάζεται ένα είδος ανοιχτής τάρτας - κρέμας που κλείνει στο εσωτερικό της γλυκιά ή αλμυρή γέμιση. Στη συνταγή αυτή, η ζύμη θέλει το χρόνο της να ξεκουραστεί, ωστόσο θα σας ανταμείψει με τη γεύση της.

Αν δεν είστε φανατικοί του ροκφόρ, δοκιμάστε ανθότυρο ή ακόμη και φέτα. Φροντίστε ωστόσο να επιλέξετε μαλακιά φέτα με λιγότερο αλάτι.

Ανοιχτή κρέπα με γέμιση αχλαδιού και ροκφόρ
Σερβίρετε την γαλλική σας γκαλέτ με μέλι / Φωτογραφία: Shutterstock

Υλικά

  • Για τη ζύμη: 125 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 10γρ ζάχαρη
  • 2,5 γρ μαγιά ξηρή
  • 1 αυγό
  • 50 γρ βούτυρο
  • Για τη γέμιση: 20 γρ βούτυρο
  • 2 μεγάλα ώριμα αχλάδια
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 250γρκρέμα γάλακτος (μπορείτε να αναμείξετε κρέμα γάλακτος, με τυρί κρέμα στην ίδια ποσότητα)
  • 1 κ.σ. άνθος αραβοσίτου
  • 100 γρ ροκφόρ σε κύβους
  • 2 κ.σ. γραβιέρα τριμμένη
  • Προαιρετικά: 150γρ σπανάκι / 1 αυγό

Εκτέλεση

  • Ζυμώνουμε όλα τα υλικά της ζύμης εκτός από το βούτυρο. Κόβουμε το βούτυρο σε κυβάκια και συνεχίζουμε το ζύμωμα για 15’ λεπτά να ενσωματωθεί καλά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ζυμωτήρι του μίξερ
  • Αφήνουμε από βραδύς στο ψυγείο, τυλιγμένη σε μεμβράνη να ξεκουραστεί. Ανοίγουμε σε φύλλο περίπου 20 εκατοστών και στρώνουμε σε λαδόκολλα. Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 2 ώρες να φουσκώσει
  • Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε τα αχλάδια καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες, σοτάροντας για 10’ λεπτά
  • Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το άνθος αραβοσίτου (μπορείτε να το λιώσετε σε ελάχιστο νερό να μην σβολιάσει) και αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για 10’ λεπτά. Προσθέτουμε το ροκφόρ και αποσύρουμε από το φωτιά.
  • Στρώνουμε το μείγμα στο εσωτερικό της τάρτας και γυρίζουμε τις άκρες ώστε να το κρατήσουμε μέσα. Πριν απλώσουμε τη γέμιση μπορούμε να προσθέσουμε το σπανάκι και το αυγό σπασμένο πάνω από την τάρτα αν το επιθυμούμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20’ λεπτά.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑ