fbpx Συνταγή για απλό, απολαυστικό κέικ βανίλια -5 μυστικά επιτυχίας που δεν γνωρίζατε | GASTRONOMIE | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
GASTRONOMIE

Συνταγή για απλό, απολαυστικό κέικ βανίλια -5 μυστικά επιτυχίας που δεν γνωρίζατε

Ένα κομμάτι αφράτο κέικ βανίλια
03|04|2020 | 23:07
Ένα κομμάτι αφράτο κέικ βανίλια / Φωτογραφία: Shuttestock

Ναι, ίσως μια συνταγή για το πιο απλό, ανόθευτο, μαμαδίστικο σπιτικό κέικ να μοιάζει περιττή, αλλά πιστέψτε μας, υπάρχουν «τρικ» που θα κάνουν πραγματικά τη διαφορά.

Για παράδειγμα, έχετε παρατηρήσει πως συχνά, τα κέικ στην αγορά – μιλάμε για καλά ζαχαροπλαστεία και καφέ – είναι μέσα έξω πανάλαφρα και αφράτα ή ό, τι λιώνουν στο στόμα; Ναι, δεν πρόκειται για κάποιο masterchef μυστικό, χρειάζεται απλά ο κατάλληλος τρόπος προσέγγισης.

5 πανεύκολα μυστικά για το πιο νόστιμο κέικ βανίλια

Παρακάτω θα βρείτε πέντε κολπάκια, εύκολα και απλά, για να γίνει το κέικ βανίλια ακαταμάχητο:

  1. Αρχικά φροντίστε το σκεύος που σας δίνει η συνταγή να είναι και εκείνο που έχετε. Διαφορετικά, θα πρέπει να υπολογίσετε διαφορετικά τον χρόνο ψησίματος.
  2. Μην βάλετε πολύ βούτυρο στη φόρμα, γιατί αυτό θα «τηγανίσει» το εξωτερικό του κέικ, στερώντας έτσι για εσάς την βουτυρένια, αφράτη υφή που όλοι θέλουμε στα κέικ
  3. Δοκιμάστε να τυλίξετε το εξωτερικό της φόρμας με λαδόκολλα, στερεώνοντας τις άκρες στο άνοιγμά της. Είναι κι αυτός ένας τρόπος να μην γίνει πολύ σκληρή η κρούστα του κέικ.
  4. Αν και δεν υπάρχει περίπτωση να μείνει για πολύ στο ντουλάπι, φαίνεται πως η επιλογή συμβατικού ψησίματος, δηλαδή αντιστάσεις «πάνω-κάτω» και όχι αέρα, θα διατηρήσει το κέικ σας αφράτο για περισσότερο καιρό.
  5. Είναι σημαντικό να προσθέτετε τα υλικά, όπως αυγά, γάλα και βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου στο κέικ. Αυτό και το καλό, χτύπημα θα ασπρίσουν τα αυγά και θα ενισχύσουν τον αέρα μέσα στη ζύμη που κάνει το γλυκό σούπερ αφράτο

Υλικά

  • 500 γρ. Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 250 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 440 γρ. ζάχαρη
  • 4 μεγάλα αβγά
  • 260 ml γάλα πλήρες
  • 2 βανιλίνες

Εκτέλεση

  • Βάζουμε το βούτυρο, που καλό είναι να το έχουμε αφήσει έξω για μερικά λεπτά, στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε να μαλακώσει. Προσθέτουμε τμηματικά τη ζάχαρη και ένα, ένα τα αυγά.
  • Γυρίζουμε το μίξερ στο δυνατό και χτυπάμε για τουλάχιστον 5’ λεπτά να ασπρίσει και να αφρατέψει το μείγμα.
  • Χαμηλώνουμε ελαφρά την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε λίγο, λίγο το αλεύρι και το γάλα, διαδοχικά. Προσθέτουμε και τη βανιλίνη
  • Βάζουμε το μείγμα σε δύο στρογγυλές φόρμες νο 22 βουτυρωμένες ελαφρά και αλευρωμένες.
  • Ψήνουμε στους 170oC, σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα.
  • Αφήνουμε τα κέικ για 10’ λεπτά να κρυώσουν στις φόρμες πριν τα ξεφορμάρουμε
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑ