Συνταγή για ανεπανάληπτο τυρόψωμο -Ενας αφρός, θα πάθετε πλάκα | GASTRONOMIE | iefimerida.gr

Συνταγή για ανεπανάληπτο τυρόψωμο -Ενας αφρός, θα πάθετε πλάκα

Συνταγή για αφράτο τυρόψωμο
Συνταγή για αφράτο τυρόψωμο /Φωτογραφία: Shuterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Καθώς συνεχίζουμε την αναζήτηση των ωραιότερων συνταγών, εντοπίσαμε μια πραγματικά λαχταριστή.

Στο λογαριασμό Live Kitchen Chanell εντοπίσαμε μια... πειραγμένη συνταγή για Ramadan pita από τα βάθη της Ανατολής με μια παραλλαγή με προσθήκη φέτας, την οποία δοκιμάσαμε και ξετρελαθήκαμε. Ισως το πιο αφράτο τυρόψωμο που θα μπορούσατε να απολαύσετε. Φτιάξτε το και συνοδεύστε με ένα πιάτο υπέροχες φακές με τη μαροκινή συνταγή που είδαμε πρόσφατα για ένα έθνικ γεύμα. Και μια... πικάντικη λεμονάδα με τζίντζερ. Είναι όνειρο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υλικά συνταγής για αφράτο τυρόψωμο

Για την ζύμη

  • 1 κιλό αλεύρι
  • 200 γρ γάλα
  • 400 γρ νερό
  • 100 γρ ηλιέλαιο
  • 16 γρ ξηρή μαγιά
  • 1 κτσ ζάχαρη
  • 1,5 κτσ αλάτι

Για την γέμιση

  • 300-400 γρ τυρί φέτα

Για το άλειμμα

  • 1 αυγό
  • 50 γρ γιαούρτι
  • 150 γρ αγελαδινό βούτυρο
  • Σουσάμι

Εκτέλεση συνταγής για αφράτο τυρόψωμο

  • Ξεκινάμε τη συνταγή μας βάζοντας σε μια λεκανίτσα βάζουμε το αλεύρι μας και σε μια γουβίτσα που φτιάχνουμε στην κορυφή βάζουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το γάλα, το νερό, το ηλιέλαιο και ζυμώνουμε καλά.
  • Αφήνουμε τη ζύμη μας σε ζεστό μέρος για να ξεκουραστεί για μια ώρα.
  • Αφού φουσκώσει το ζυμάρι μας το χωρίζουμε σε 2 ίσια κομμάτια. Βάζουμε μέσα τη μισή ποσότητα φέτας και το ξανακλείνουμε ουσιαστικά (δείτε καλύτερα τη διαδικασία για να καταλάβετε στο βίντεο).
  • Ξεκινάμε να ανοίγουμε σιγά σιγά τη ζύμη σε ένα ταψί, με προσοχή, να έχει ένα πάχος και να μην υπάρχουν μεγάλες διαφορές.
  • Αφήνουμε το τυρόψωμό μας για 20 λεπτά στο ταψί να φουσκώσει.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αυγό, το γιαούρτι, το λιωμένο βούτυρο.
  • Αφού περάσει το 20λεπτα αρχίζουμε να δίνουμε στο τυρόψωμό μας σχήμα, με τα δάχτυλά μας, τα οποία βουτάμε συνεχώς στο μείγμα με το γιαούρτι, το αυγό και το βούτυρο. Για να καταλάβετε πώς ακριβώς πρέπει να δώσετε σχήμα στο τυρόψωμό μας δείτε το παρακάτω βίντεο όπου παρουσιάζεται αναλυτικά η διαδικασία.
  • Μόλις τελειώσουμε τη διαμόρφωση του τυρόψωμού μας το αλείφουμε με το μείγμα που έχει περισσέψει.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 20-25 λεπτά στους 200 βαθμούς.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή τυρί φέτα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ