fbpx Συνταγή για φουσκωτές ινδικές πίτες -«Τσεπούλες» ιδανικές για λαχταριστά σάντουιτς | GASTRONOMIE | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
GASTRONOMIE

Συνταγή για φουσκωτές ινδικές πίτες -«Τσεπούλες» ιδανικές για λαχταριστά σάντουιτς

Συνταγή για ινδικές πίτες «τσεπούλες»
14|01|2020 | 16:55
Ινδικές πίτες τσαπάτι - «τσεπούλες» / Φωτογραφία: Shutterstock

Στην Ινδία τα ονομάζουν τσαπάτι και αυτή είναι η πανεύκολη συνταγή τους για να τα ετοιμάσετε στο σπίτι.

Πρόκειται για τραγανές πιτούλες, που φουσκώνουν καθώς ψήνονται στο φούρνο, δημιουργώντας «τσεπούλες» για να τις γεμίσετε με ό, τι θέλετε σε απολαυστικά σάντουιτς. Παραδοσιακά γίνονται πάνω στη φλόγα, όμως μπορείτε να τα ετοιμάσετε και στο φούρνο.

Βίντεο: Το μαγικό πιτάκι που φουσκώνει ενώ ψήνεται

Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν αρκετά βίντεο στα οποία μπορείτε να δείτε πως το πιτάκι αυτό «ανεβαίνει». Γεμίζει δηλαδή αέρα και έτσι μπορεί να γίνει το ιδανικό υλικό για λαχταριστά σάντουιτς.

Υλικά

  • 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 300 ml χλιαρό νερό
  • ½ κουταλιά ξηρή μαγιά
  • 1 ½ κουταλιά ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα ζάχαρη

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μισή ποσότητα νερού (½ φλιτζάνι περίπου) με τη ζάχαρη και τη μαγιά. Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 10 με 15’ λεπτά να δράσει η μαγιά
  • Ανακατεύουμε το υπόλοιπο νερό με το αλεύρι, το αλάτι και το ελαιόλαδο με μια ξύλινη κουτάλα
  • Αφού αρχίσει να αφρίζει η μαγιά, ενώνουμε με το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε να πάρουμε ένα απαλό ζυμάρι
  • Τοποθετούμε το ζυμάρι σε λαδωμένο μπολ και σκεπάζουμε με μια πετσέτα. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί μια με μιάμιση ώρα.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και αφού το ζυμάρι διπλασιάσει τον όγκο του, το μοιράζουμε σε μέτρια μπαλάκια (σε μέγεθος μπάλας του γκολφ). Η ποσότητα αυτή θα σας δώσει 10 περίπου.
  • Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τα ζυμαράκια σε στρογγυλά φύλλα 15 εκατοστών. Σκεπάζουμε πάλι με πετσέτα και αφήνουμε άλλα δέκα λεπτά
  • Μεταφέρουμε σε λαδωμένο ταψάκι και ψήνουμε στο φούρνο για 7 με 10 λεπτά ώσπου να φουσκώσουν και να πάρουν ελαφρύ χρώμα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑ