fbpx Ζύμη σπιτική για τάρτες | GASTRONOMIE | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
GASTRONOMIE

Ζύμη σπιτική για τάρτες

Ζύμη βουτύρου για τάρτες
06|04|2019 | 11:34
Ζύμη βουτύρου για τάρτες / Φωτογραφία: Shutterstock

Είναι πολύ εύκολο να φτιάξει κανείς την ζύμη για την αλμυρή ή γλυκιά τάρτα. Πρόκειται κυριολεκτικά για 3 κινήσεις και 3 υλικά.

Απαραίτητο συστατικό το καλό soft βούτυρο.

Υλικά

  • 200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γραμμάρια βούτυρο, soft, κρύο από το ψυγείο
  • 1 αυγό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/2 φλυτζάνι κρύο νερό ψυγείου
Ζύμη βουτύρου για αλμυρές και γλυκές τάρτες
Ζύμη βουτύρου για αλμυρές και γλυκές τάρτες

Εκτέλεση

  • Βάλτε όλα τα υλικά μαζί σε μπολ, το βούτυρο σε κύβους, εκτός από το νερό
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το βούτυρο σε κυβάκια με το αλεύρι
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το βούτυρο σε κυβάκια με το αλεύρι
  • Με το χέρι αναμείξτε καλά το μείγμα, επιμείνετε γιατί το βούτυρο είναι κρύο
  • Αν μείνουν μερικά γρομπαλάκια βουτύρου, δεν πειράζει, θα λιώσουν υπέροχα στον φούρνο
  • Οταν το μείγμα έχει πάρει μορφή, ρίξτε λίγο λίγο το νερό ώσπου να γίνει μια ζύμη μαλακή, αλλά όχι πολύ υγρή
Προσθέτουμε το υγρό στοιχείο στο μείγμα για την τάρτα ώστε να πάρουμε μια ομοιόμορφη ζύμη
Προσθέτουμε το υγρό στοιχείο στο μείγμα για την τάρτα ώστε να πάρουμε μια ομοιόμορφη ζύμη
  • Τυλίξτε την ζύμη με διαφάνεια, βάλτε την λίγο στο ψυγείο να ξεκουραστεί
  • Απλώστε αλεύρι σε επιφάνεια και ανοίξτε τη ζύμη σε φύλο όσο χρειάζεται το ταψάκι σας
  • Για να γίνει ζύμη για γλυκιές τάρτες αρκεί να ρίξετε 1 κουταλιά ζάχαρη στο μείγμα
  • Ακόμη και με τα δάχτυλα ανοίγει αυτή η ζύμη!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑ