Ένα ολοκληρωμένο μενού για το ρεβεγιόν από τον σεφ Τάσο Αντωνίου για το iefimerida -Εύκολες συνταγές για όλους - iefimerida.gr

Ένα ολοκληρωμένο μενού για το ρεβεγιόν από τον σεφ Τάσο Αντωνίου για το iefimerida -Εύκολες συνταγές για όλους

Γιορτινό τραπέζι art de la table
Γιορτινό art de la table / Φωτογραφία: zarahome/Instagram
ΜΑΝΟΣ ΛΕΙΒΑΔΑΡΟΣ

Ο δημοφιλής σεφ, συγγραφέας, food blogger και ιδρυτής του μοντέρνου site μαγειρικής «Μαμά Πεινάω», Τάσος Αντωνίου, συνθέτει για το iefimerida ένα ευέλικτο, ολοκληρωμένο μενού για το ρεβεγιόν που μπορούν να φτιάξουν εύκολα όλοι, ακόμα και όσοι δεν το έχουν πολύ με τη μαγειρική. 

O σεφ Tάσος Αντωνίου, με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του βιβλίου «Μαμά, πεινάω αλλά θα μαγειρέψω εγώ», ενός χρηστικού, μοντέρνου λευκώματος μαγειρικής με 83 εύκολες και υγιεινές συνταγές που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Key Books, δημιούργησε για εμάς έναν έξυπνο οδηγό για ένα εύκολο αλλά εντυπωσιακό ρεβεγιόν που θα μας βγάλει ασπροπρόσωπους. Βρείτε εδώ τα smart tips και τις συμβουλές του, καθώς και έξι δοκιμασμένες συνταγές του που θα σας λύσουν τα χέρια και θα σας βοηθήσουν να εντυπωσιάσετε στο φετινό γιορτινό τραπέζι ακόμα και τη μαμά σας. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα μυστικά για την έξυπνη προετοιμασία του ρεβεγιόν στο σπίτι

Πώς διακοσμούμε το γιορτινό μας τραπέζι; Πώς μπορούμε να το στολίσουμε έξυπνα και γρήγορα χωρίς να ξοδευτούμε
Πλέον ζούμε στην εποχή της εικόνας, όπου η εμφάνιση παίζει σημαντικό ρόλο σε όλα. Το γιορτινό τραπέζι δεν πρέπει να είναι μόνο πλούσιο σε λιχουδιές, αλλά και όμορφα διακοσμημένο. Δεν χρειάζεται να καταφύγετε σε ακριβά κι εξεζητημένα διακοσμητικά για να εντυπωσιάσετε. Μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας γιορτινά στολίδια με υλικά όπως κουκουνάρια, τα οποία θα τοποθετήσετε διακριτικά πάνω στο τραπέζι ή πάνω στα πιάτα. Και φυσικά το κλειδί για ένα προσεγμένο αποτέλεσμα είναι οι αρμονικοί συνδυασμοί χρωμάτων ή η ασφαλής μονοχρωμία. Το κόκκινο είναι ένα εντυπωσιακό χρώμα που ταιριάζει με το πνεύμα των εορτών. Επομένως, τολμήστε μια διακόσμηση στο κόκκινο και το αποτέλεσμα θα ανταμείψει κι εσάς και τους καλεσμένους σας. Αρκετά πρακτικό είναι να διακοσμήσετε το τραπέζι μια μέρα πριν ώστε να δείτε τι σας λείπει ή τι δεν σας αρέσει για να το διορθώσετε εγκαίρως.

O σεφ, food blogger και ιδρυτής του Mamapeinao.gr Τάσος Αντωνίου
O σεφ, food blogger και ιδρυτής του Mamapeinao.gr Τάσος Αντωνίου

Τι πρέπει να έχουμε προνοήσει πριν ξεκινήσουμε να οργανώνουμε το γιορτινό μας τραπέζι; 
Υπολογίστε πόσα χρήματα μπορείτε να διαθέσετε για το εορταστικό μενού. Έτσι θα αποφασίσετε πιο εύκολα τα υλικά που θα αγοράσετε και συνεπώς τι θα μαγειρέψετε. Πριν οργανώσετε όμως το καλύτερο χριστουγεννιάτικο τραπέζι, σκεφτείτε όχι μόνο το μενού και τι μπορείτε με επιτυχία να μαγειρέψετε, αλλά και τις γευστικές προτιμήσεις ή ιδιαιτερότητες των καλεσμένων σας. Για παράδειγμα, αναλογιστείτε εάν κάποιος δεν τρώει κάποιες τροφές (π.χ. γλουτένη) ή είναι αλλεργικός σε τροφές. Δεν χρειάζεται να μπλεχτείτε με άπειρα πιάτα και πολύπλοκες συνταγές, διαλέξτε ένα μικρό μενού με 2-3 ορεκτικά, μια σαλάτα, ένα κυρίως πιάτο και το συνοδευτικό του και για το τέλος επιλέξτε ένα μόνο επιδόρπιο. Σκεφτείτε να φτιάξετε μια πιατέλα με αλλαντικά, τυριά καθώς και κριτσίνια για να προσφέρετε στους καλεσμένους σας για το καλωσόρισμα.

Τα ποτά της γιορτής / Φωτογραφία: krakenimages/Unsplash
Τα ποτά της γιορτής / Φωτογραφία: krakenimages/Unsplash
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πώς επιλέγουμε τα σωστά ποτά για τη βραδιά; 
Δείτε τι ταιριάζει με το μενού που θα επιλέξετε να μαγειρέψετε και διαλέξτε το κατάλληλο κρασί, ένα κόκκινο κι ένα λευκό. Παράλληλα, προνοήστε να έχετε και μπίρες για όσους είναι λάτρεις του ζύθου. Επιπλέον, μπορείτε να φτιάξετε ένα γιορτινό κοκτέιλ ως απεριτίφ ή για μετά το γεύμα. Μην παραλείψετε να έχετε και μη οινοπνευματώδη ποτά για όσους δεν καταναλώνουν αλκοόλ και καφέ ή τσάι για να συνοδεύσετε το γλυκό.

To μενού του ρεβεγιόν: 6 συνταγές για το γιορτινό σας τραπέζι από τον σεφ Τάσο Αντωνίου 

Ο δημοφιλής σεφ μας προτείνει έξι χορταστικά, νόστιμα και εύκολα πιάτα που μπορούμε ακολουθώντας τις οδηγίες του να φτιάξουμε όλοι ακόμα κι αν δεν είμαστε experts στη μαγειρική. 

Σαλάτα με ρόδι και κατσικίσιο τυρί, με συνταγή του Τάσου Αντωνίου
Σαλάτα με ρόδι και κατσικίσιο τυρί, με συνταγή του Τάσου Αντωνίου

Σαλάτα με ρόδι και κατσικίσιο τυρί

Γιορτινή σαλάτα με ρόδι, κατσικίσιο τυρί και εύκολη βινεγκρέτ. Απλή αλλά γιορτινή, χρωματιστή, επίσημη και νοστιμότατη. Τα έχει όλα, ετοιμάζεται στη στιγμή και είναι ό,τι πρέπει για το γιορτινό τραπέζι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προετοιμασία: 10 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 10 λεπτά
Μερίδες: 4

Υλικά

Για τη βινεγκρέτ:

  • 2 κ.σ. μουστάρδα με μέλι
  • 2 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κ.γλ. Μηλόξιδο
  • 1/2 πορτοκάλι χυμό
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 300 γρ. πολύχρωμη σαλάτα
  • 50 γρ. κατσικίσιο τυρί
  • 1/2 ρόδι τα σπόρια
  • 50 γρ. καρυδόψιχα χοντροσπασμένη

Εκτέλεση
Σε μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για τη βινεγκρέτ. Περιχύνουμε τη βινεγκρέτ στα λαχανικά για τη σαλάτα. Αναμειγνύουμε απαλά με τα χέρια. Στήνουμε τη σαλάτα σε μια λευκή μεγάλη πιατέλα. Τρίβουμε από πάνω κατσικίσιο τυρί, ρίχνουμε τους σπόρους ροδιού και γαρνίρουμε με καρύδια. H σαλάτα είναι έτοιμη να τη σερβίρουμε στο γιορτινό τραπέζι μας!

Ρολά σφολιάτας με ζαμπόν και τυρί, με συνταγή του Τάσου Αντωνίου
Ρολά σφολιάτας με ζαμπόν και τυρί, με συνταγή του Τάσου Αντωνίου
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ρολά σφολιάτας με ζαμπόν και τυρί

Ρολά σφολιάτας με ζαμπόν και τυρί. Πεντανόστιμο ορεκτικό για το γιορτινό τραπέζι.

Προετοιμασία: 10 λεπτά
Εκτέλεση: 20 λεπτά
Αναμονή: 30 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 1 ώρα

Υλικά

  • 1 φύλλο σφολιάτας νωπό
  • 3 κ.σ. Μουστάρδα
  • 5 φέτες ζαμπόν κομμένες στη μέση
  • 120 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 4 κ.σ. σχινόπρασο ψιλοκομμένο
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Ανοίγουμε στον πάγκο το νωπό φύλλο σφολιάτας. Απλώνουμε στην επιφάνεια του τη μουστάρδα. Τοποθετούμε τις φέτες ζαμπόν σε όλη την επιφάνεια του φύλλου, τη μια φέτα δίπλα στην άλλη. Πασπαλίζουμε με τριμμένη γραβιέρα και σχινόπρασο. Αλατοπιπερώνουμε. Τυλίγουμε σιγά σιγά το φύλλο σε σφιχτό ρολό. Καλύπτουμε το ρολό με λαδόκολλα και το βάζουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190οC. Κατόπιν, το ξετυλίγουμε από τη λαδόκολλα και το κόβουμε στη μέση. Κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι σε ρολά ίσου πάχους. Τα τοποθετούμε ένα ένα σε λαμαρινα στρωμένη με λαδόκολλα. Αφήνουμε λίγο χώρο ανάμεσα στα ρολά γιατί θα φουσκώσουν στο ψήσιμο. Τα αλείφουμε με χτυπημένο αυγό για να ροδίσουν υπέροχα. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Ξεφουρνίζουμε και πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα ψιλοκομμένο σχινόπρασο. Σερβίρουμε τα ρολάκια ζεστά!

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Μανιτάρια πορτομπέλο με γέμιση τυριών, με συνταγή του Τάσου Αντωνίου
Μανιτάρια πορτομπέλο με γέμιση τυριών, με συνταγή του Τάσου Αντωνίου

Μανιτάρια πορτομπέλο με γέμιση τυριών

Ένα πρωτότυπο και εύκολο ορεκτικό που θα εντυπωσιάσει στο εορταστικό τραπέζι.

Υλικά

  • 4 μανιτάρια πορτομπέλο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. τυρί κρέμα
  • 60 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 2 κ.σ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. Αφαιρούμε τα κοτσάνια από τα μανιτάρια. Τα ψιλοκόβουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το σκορδο για 1-2 λεπτά. προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κοτσάνια και σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά, να μαλακώσουν καλά. Τα μεταφέρουμε σε μπολ. Προσθέτουμε τυρί κρέμα και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να έχουμε ένα αφράτο κρεμώδες μείγμα. Πασπαλίζουμε ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε τα μανιτάρια σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα. Γεμίζουμε τα μανιτάρια με το μείγμα τυριού-μανιταριού. Επικαλύπτουμε με τριμμένη γραβιέρα. Ψήνουμε για 20 λεπτά. Σερβίρουμε τα γεμιστά μανιτάρια ζεστά, πασπαλίζοντας με επιπλέον σχοινόπρασο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε το βίντεο του Τάσου Αντωνίου για τη σαλάτα και τα ορεκτικά εδώ:

Κολοκυθόσουπα, με συνταγή του Τάσου Αντωνίου
Κολοκυθόσουπα, με συνταγή του Τάσου Αντωνίου

Κολοκυθόσουπα

Κολοκυθόσουπα γευστική και εύκολη. Μια αγαπημένη σούπα με γλυκιά κολοκύθα με βελούδινη υφή, σερβίρεται με καβουρδισμένους κολοκυθόσπορους ή και λίγο γιαούρτι για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προετοιμασία: 10 λεπτά
Εκτέλεση: 35 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 45 λεπτά

Υλικά

  • 1 κουταλιά της σούπας λάδι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • ¼ πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • 400 γρ. κολοκύθα ή κολοκύθα χωρίς φλούδες (ψιλοκομμένη και χωρίς σπόρους (κρατήστε τους σπόρους για το ψήσιμο)
  • 300 γρ. γλυκοπατάτα ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη
  • 200 γρ. καρότα ψιλοκομμένα
  • 500 ml ζωμό λαχανικών
  • Θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά τσίλι για 3 λεπτά. Προσθέτουμε το κύμινο και την πάπρικα και ανακατεύουμε για 1-2 μέχρι να αρωματιστούν. Σοτάρουμε την κολοκύθα, τη γλυκοπατάτα και τα καρότα για 5 λεπτά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών και ανακατεύουμε καλά.Καλύπτουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και βράζουμε τη σούπα για 30 λεπτά σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά. Ενώ η σούπα βράζει, μεταφέρουμε τους ξεπλυμένους σπόρους σε λαμαρίνα του φούρνου στρωμένη με λαδόκολλα. Πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Όταν όλα τα λαχανικά έχουν μαλακώσει, χρησιμοποιούμε ένα μπλέντερ χειρός και χτυπάμε τη σούπα μέχρι το μείγμα να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Σερβίρουμε τη σούπα κολοκύθας σε μπολ και γαρνίρουμε με τους καβουρδισμένους κολοκυθόσπορους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Χοιρινό κότσι, με συνταγή του Τάσου Αντωνίου
Χοιρινό κότσι, με συνταγή του Τάσου Αντωνίου

Χοιρινό κότσι

Το πιο νόστιμο χοιρινό κότσι με τραγανή κρούστα και ζουμερό κρέας που λιώνει σε κάθε πιρουνιά.

Προετοιμασία: 10 λεπτά
Εκτέλεση: 3 ώρες
Συνολικός χρόνος: 3 ώρες

Υλικά

  • 3 κιλά χοιρινό κότσι
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κόκκοι μπαχάρι
  • 1 κ.σ. δεντρολίβανο αποξηραμένο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 πατάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες
  • 2 μήλα ξεφλουδισμένα και κομμένα
  • 1 φιάλη μπύρα τύπου weiss
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220oC. Καθαρίζουμε και κόβουμε το κρεμμύδι σε χοντρές φέτες. Ξεφλουδίζουμε τα σκόρδα. Τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο ταψί. Τοποθετούμε το χοιρινό κότσι πάνω από τα κρεμμύδια. Πασπαλίζουμε το δεντρολίβανο πάνω στο κρέας. Προσθέτουμε το μπαχάρι. Αλατοπιπερώνουμε. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το αλείφουμε καλά στο κότσι. Κατόπιν περιχύνουμε μισό φλιτζάνι μπύρα στο κρέας. Ψήνουμε στους 220°C για 30 λεπτά. Βγάζουμε το κότσι από το φούρνο και προσθέτουμε τις πατάτες και τα μήλα. Προσθέτουμε μισό φλιτζάνι μπύρα. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 160°C και ψήνουμε για μία ώρα. Μετά από μια ώρα, προσθέτουμε επιπλέον μπύρα και με ένα κουτάλι περιχύνουμε το κρέας με τα υγρά που περιέχει το ταψί. Ψήνουμε για άλλη μια ώρα στους 160°C. Τα τελευταία 30 λεπτά του μαγειρέματος, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 220 ° C. Βγάζουμε το κότσι από τον φούρνο και το αφήνουμε για λίγα λεπτά να ξεκουραστεί. Σερβίρουμε ζεστό με πατάτες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε το βίντεο του Τάσου Αντωνίου για το χοιρινό κότσι εδώ:

Τιραμισού με πραλίνα φουντουκιού, με συνταγή του Τάσου Αντωνίου
Τιραμισού με πραλίνα φουντουκιού, με συνταγή του Τάσου Αντωνίου

Τιραμισού με πραλίνα φουντουκιού

Ένα νόστιμο και δημοφιλές σε όλους επιδόρπιο για να κλείσετε γλυκά το ρεβεγιόν σας. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μερίδες: 4
Προετοιμασία: 5´
Εκτέλεση: 25´

Υλικά 

  • 250 γρ. τυρί μασκαρπόνε σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 κ.σ. πραλίνα φουντουκιού
  • 150 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 1ó κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 810 μπισκότα σαβαγιάρ
  • Κακάο σε σκόνη, για το πασπάλισμα
  • Για το σιρόπι
  • 50 ml καφές εσπρέσο, κρύος
  • 50 ml Vinsanto ή άλλο ημίγλυκο κρασί

Εκτέλεση
Χτυπάμε με μίξερ χειρός το μασκαρπόνε και την πραλίνα φουντουκιού σε μπολ μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν ομοιογενής κρέμα. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη άχνη και το εκχύλισμα βανίλιας σε σταθερό μίξερ σε μέτρια ταχύτητα για περίπου 10 λεπτά μέχρι να γίνει απαλή σαντιγί. Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Αναμειγνύουμε τον καφέ και το Vinsanto σε βαθύ πιάτο. Ρίχνουμε τη μισή ποσότητα στο μείγμα πραλίνας και προσθέτουμε τη σαντιγί. Ανακατεύουμε διπλώνοντας με τη μαρίζ μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν. Βουτάμε τα μισά μπισκότα σαβαγιάρ στο υπόλοιπο σιρόπι και, στη συνέχεια, τα τοποθετούμε στον πάτο τεσσάρων ποτηριών ή μπολ, κόβοντάς τα στη μέση για να χωρέσουν. Επικαλύπτουμε με την κρέμα πραλίνας, στη συνέχεια βουτάμε τα υπόλοιπα σαβαγιάρ στο σιρόπι και τα τοποθετούμε από πάνω. Προσθέτουμε άλλη μια στρώση από την κρέμα πραλίνας. Πασπαλίζουμε με κακάο πριν το σερβίρισμα. Η πραλίνα φουντουκιού κάνει αυτό το τιραμισού πολύ εντυπωσιακό. Μπορεί να σερβιριστεί αμέσως, ιδανικά δένει για τουλάχιστον μισή ώρα στο ψυγείο.

Ένα νέο βιβλίο με 83 συνταγές που θα ξετρελάνουν ακόμα και τη μαμά σας

Βρείτε περισσότερες ιδέες για έξυπνη, νόστιμη και υγιεινή μαγειρική στο νέο βιβλίο του food blogger και σεφ Τάσου Αντωνίου. Το βιβλίο αυτό που γεννήθηκε από τις μεγάλες αγάπες του αγαπημένου δημιουργού του Μamapeinao.gr: το comfort food, τα γαστριμαργικά του ταξίδια σε όλο τον κόσμο, την υγιεινή διατροφή που είναι νόστιμη χωρίς να σε βαραίνει και φυσικά το μαμαδίστικο φαγητό με το οποίο έγινε διάσημος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Το εξώφυλλο από το νέο βιβλίο του Τάσου Αντωνίου «Μαμά, πεινάω αλλά θα μαγειρέψω εγώ» (εκδ. Key Books)
Το εξώφυλλο από το νέο βιβλίο του Τάσου Αντωνίου «Μαμά, πεινάω αλλά θα μαγειρέψω εγώ» (εκδ. Key Books)

Στις 216 σελίδες του βιβλίου «Μαμά, πεινάω αλλά θα μαγειρέψω εγώ» (εκδ. Key Books) θα βρείτε την απάντηση στο μοντέρνο ερώτημα που απασχολεί κάθε άνθρωπο που θέλει να απολαμβάνει το καλό φαγητό αλλά χωρίς να χάνει όλη του τη μέρα μέσα στην κουζίνα: «Μπορεί ένα φαγητό να είναι νόστιμο και γρήγορο; Εύκολο και υγιεινό; Μπορεί να είναι όπως το φτιάχνει η μαμά σου – και λίγο καλύτερο;».

Συνταγή για κέικ σοκολάτας από το βιβλίο του Τάσου Αντωνίου «Μαμά, πεινάω αλλά θα μαγειρέψω εγώ» (εκδ. Key Books)
Συνταγή για κέικ σοκολάτας από το βιβλίο του Τάσου Αντωνίου «Μαμά, πεινάω αλλά θα μαγειρέψω εγώ» (εκδ. Key Books)
Συνταγή για τάκος με ψάρι από το βιβλίο του Τάσου Αντωνίου «Μαμά, πεινάω αλλά θα μαγειρέψω εγώ» (εκδ. Key Books)
Συνταγή για τάκος με ψάρι από το βιβλίο του Τάσου Αντωνίου «Μαμά, πεινάω αλλά θα μαγειρέψω εγώ» (εκδ. Key Books)
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συνταγή για φαλάφελ φούρνου από το βιβλίο του Τάσου Αντωνίου «Μαμά, πεινάω αλλά θα μαγειρέψω εγώ» (εκδ. Key Books)
Συνταγή για φαλάφελ φούρνου από το βιβλίο του Τάσου Αντωνίου «Μαμά, πεινάω αλλά θα μαγειρέψω εγώ» (εκδ. Key Books)

Οι 83 συνταγές που μας προτείνει ο Τάσος Αντωνίου είναι μοντέρνες, αλλά υγιεινές και αγνές σαν μαμαδίστικες, προσαρμόζοντας χωρίς περίπλοκες διαδικασίες, άγνωστα υλικά και δύσκολες τεχνικές, σύγχρονες μαγειρικές μόδες, τάσεις, μανίες της εποχής, αλλά και στοιχεία από κουζίνες του κόσμου -από την Αμερική και την Ιταλία έως το Μεξικό, την Κίνα και την Ταϊλάνδη- στην παραδοσιακή μας κουζίνα.

Info: mamapeinao.gr | instagram.com/mamapeinaogr | youtube.com/user/MamaPeinao

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ