Πώς να κάνετε το μπαγιάτικο ψωμί, φρέσκο ξανά σε λίγα λεπτά -Πανέξυπνο κόλπο

Ψωμί, φωτογραφία EUROKINISSI // ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ

Πόσες φορές δεν έχετε ξεμείνει από ψωμί; Πόσες φορές νομίζετε ότι έχετε ψωμί για να ανακαλύψετε ότι είναι σαν… πέτρα, μπαγιάτικο;

Εχει συμβεί σε όλους. Μια μητέρα βρήκε και μοιράστηκε στο Facebook το απόλυτο κόλπο για να επαναφέρει το μπαγιάτικο ψωμί και να μπορέσει να το καταναλώσει η ίδια και τα παιδιά της.

Οπως η ίδια υποστηρίζει πρόκειται για ένα μυστικό που γνωρίζει από την μητέρα της και πραγματικά λειτουργεί. Τι κάνει; Βάζει το ψωμί κάτω από τη βρύση για λίγα δευτερόλεπτα για να υγρανθεί και στη συνέχεια το βάζει στο φούρνο για λίγα λεπτά. «Ειλικρινά είναι σαν να το αγοράσατε μόλις. Τόσο φρέσκο, τόσο νόστιμο».

Κάποιοι άλλοι συνιστούν να αφήσετε το ελαφρώς βρεγμένο ψωμί για λίγα λεπτά στο φούρνο, στους 200 βαθμούς.

Κάποιοι μάλιστα υποστήριξαν ότι ακολουθούν αυτή την πρακτική εδώ και χρόνια και λειτουργεί καλά. Εδωσαν μάλιστα και μια εναλλακτική, προτείνοντας να βάλουμε το ψωμί στο φούρνο μικροκυμάτων πάνω σε μια βρεγμένη χαρτοπετσέτα. Και μια ακόμη: Να τοποθετήσετε το ψωμί στη σχάρα του φούρνου και από κάτω ένα ταψάκι με νερό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ψωμί κόλπο τιπ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ