H σαλάτα Caprese, η ιταλική ντοματοσαλάτα, είναι απλά ιδανική για γεύμα το καλοκαίρι. Δείτε μια εύκολη συνταγή.
Η σαλάτα Caprese είναι μια από τις πιο διάσημες ιταλικές συνταγές, ενώ παράλληλα είναι και μια από τις πιο απλές , αρκεί να επιλέξετε τα σωστά υλικά για να μεγιστοποιήσετε τη γεύση.
Τρώγοντας σαλάτα κάθε μέρα: Αυτές είναι οι συνέπειες
Προέρχεται από το νησί Κάπρι και είναι ιδιαίτερα δημοφιλής.
Μεταξύ των θεωριών για την προέλευσή του είναι ότι πρόκειται για ένα πατριωτικό πιάτο, καθώς τα χρώματα των συστατικών της σαλάτας ταιριάζουν με τα χρώματα της ιταλικής σημαίας . Αλλά αυτή δεν είναι η μόνη. Λέγεται επίσης ότι δημιουργήθηκε από έναν σεφ του νησιού για να προσφέρει μια ελαφριά συνταγή στους τουρίστες στις αρχές του 20ού αιώνα .
Μια φρέσκια και γευστική συνταγή αν τα υλικά είναι καλής ποιότητας. Και το καλύτερο; Είναι γρήγορη στην παρασκευή της και απλή.

Υλικά για σαλάτα Caprese
- 4 ώριμες ντομάτες
- Φρέσκια μοτσαρέλα
- Βασιλικός
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Αυθεντική συνταγή για σαλάτα Caprese
- Πλύνετε τις ντομάτες και τα φύλλα βασιλικού και στεγνώστε τα καλά.
- Κόβουμε τις ντομάτες σε φέτες που δεν είναι πολύ λεπτές, αλλά ούτε και πολύ χοντρές.
- Κόβουμε τη μοτσαρέλα με τον ίδιο τρόπο, στραγγίζοντάς την αν έχει περιττό νερό.
- Σερβίρετε εναλλάξ μια φέτα ντομάτας με μια φέτα μοτσαρέλα, δημιουργώντας ένα είδος κύκλου.
- Προσθέστε φρέσκα φύλλα βασιλικού από πάνω.
Βάλτε λίγο ελαιόλαδο - Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και απολαμβάνουμε!