Μια εγγυημένη συνταγή για το απόλυτο οικογενειακό φαγητό του ελληνικού τραπεζιού που μας θυμίζει ότι επιτέλους έρχεται το καλοκαίρι.
Δεν υπάρχει άλλο φαγητό που να είναι τόσο συνδεδεμένο με το ελληνικό καλοκαίρι όσο τα γεμιστά. Ευτυχώς, το ήπιο κλίμα της χώρας μας και η αφθονία υλικών που συναντάμε στην αγορά μας επιτρέπουν να τα φτιάχνουμε και να τα απολαμβάνουμε όλες τις εποχές του χρόνου. Κι αν μέσα στο καταχείμωνο μας φαίνεται λίγο παράταιρο να μαγειρέψουμε γεμιστά, η καρδιά της άνοιξης την οποία διανύουμε τώρα είναι μια καλή περίοδος να ξεκινήσουμε να φουρνίζουμε το συγκεκριμένο φαγητό.
Ντομάτες, πιπεριές, μελιτζάνες, κολοκυθάκια, ακόμα και πατάτες είναι τα λαχανικά που συνήθως χρησιμοποιούμε ενώ εκτός από το ρύζι και την ψίχα των λαχανικών αυτών στη γέμιση συχνά μπαίνει και κιμάς. Κάποιες παραλλαγές περιέχουν πλιγούρι, τραχανά ή κινόα, ενώ κυκλοφορούν συνταγές που περιλαμβάνουν ακόμα και τυριά ή θαλασσινά. Ωστόσο, μια πολύ ξεχωριστή πρόταση είναι αυτή που έρχεται από την πολίτικη κουζίνα η οποία προσθέτει στα κλασσικά γεμιστά τρία υλικά που κυριολεκτικά τα απογειώνουν: σταφίδες, κουκουνάρι και φρέσκο δυόσμο.
Δείτε τη συνταγή στο bovary.gr.