Ομελέτα φούρνου με πιπεριές και μπέικον -Χορταστική, νόστιμη και απλή συνταγή - iefimerida.gr

Ομελέτα φούρνου με πιπεριές και μπέικον -Χορταστική, νόστιμη και απλή συνταγή

Φωτογραφία: shutterstock
Φωτογραφία: shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κάθε συνταγή με αυγά έχει ενδιαφέρον. Το αυγό, το πιο συνηθισμένο υλικό κάθε κουζίνας μπορεί να αποτελέσει το βασικό υλικό για πληθώρα φαγητών, εύκολα, γρήγορα και πάντα νόστιμα.

Η ομελέτα είναι ένα από αυτά και αποτελεί διαχρονικά ένα από τα αγαπημένα μας πιάτα, που μπορούμε να απολαύσουμε είτε ως πρωινό είτε ως κυρίως γεύμα. Πρόκειται για ένα πιάτο που δε βαριόμαστε ποτέ καθώς μπορούμε να την απολαύσουμε σε αμέτρητες διαφορετικές εκδοχές.

Η πιο υγιεινή ίσως βερσιόν τη αγαπημένης συνταγής είναι η ομελέτα φούρνου, καθώς δεν τηγανίζεται σε λάδι, οπότε είναι σίγουρα πιο light και λιγότερη λιπαρή.

Εμπνευσμένο εν μέρει απ' την ισπανική ομελέτα με πατάτες, αυτό το πιάτο είναι πλούσιο σε γέυση και αρώματα και αποτελεί το ιδανικό μεσογειακό μεσημεριανό.

Θρεπτική, αρωματική και πεντανόστιμη η συγκεκριμένη συνταγή ομελέτας με πιπεριές και μπέικον υπόσχεται να σας χορτάσει και να σας κρατήσει γεμάτους ενέργεια για το υπόλοιπο της μέρας σας.

Υλικά

  • 6 Αυγά
  • 200 ml Γάλα φρέσκο
  • 100 γρ Τυρί τριμμένο
  • 1 κ.σ. Θυμαρι
  • 1 κ.γ. Πάπρικα γλυκιά
  • 1 Πιπεριά κόκκινη γλυκιά
  • 1 Πιπεριά πράσινη
  • 1 Κρεμμύδι ξερό
  • 5 φέτες Μπέικον
  • Αλάτι - Πιπέρι
  • Βούτυρο

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 με αέρα.
  • Σε ένα μπολ σπάτε και ρίχνετε τα αυγά μαζί με το γάλα και ανακατεύτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
  • Κόβετε τα λαχανικά και το μπέικον σε κύβους ή λεπτές φέτες και ρίχνετε τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά (αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, θυμάρι) και ανακατεύετε ώστε να αρωματιστούν όλα.
  • Σε ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας βάζετε λίγο βούτυρο και αλείφετε τα πυρίμαχα σκεύη που θα κάνετε την ομελέτα. Αυτό το βήμα το κάνουμε για να μην μας κολλήσουν τα λαχανικά αργότερα.
  • Βάλτε τα λαχανικά με το μπέικον στα σκεύη και βάλτε τα στο φούρνο για 10 λεπτά.
  • Βγάλτε τα σκεύη από το φούρνο και αφήστε τα για 5 λεπτά να χάσουν λίγο από τη θερμοκρασία τους.
  • Ρίξτε το μίγμα αυγών και ανακατέψτε καλά. Πριν βάλετε τα σκεύη πίσω στο φούρνο ρίξτε το τριμμένο τυρί της επιλογής σας και αφήστε λίγο για το σερβίρισμα. Ψήστε για 20 λεπτά.
  • Όταν είναι έτοιμη και έχει φουσκώσει, βγάλτε την ομελέτα από τον φούρνο και σερβίρετε την ζεστή με λίγο έξτρα τυρί τριμμένο.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ομελέτα φούρνος συνταγή
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ