fbpx Μελομακάρονα: Τα άπαιχτα μυστικά της Βέφας Αλεξιάδου -Για μέλωμα όνειρο | GASTRONOMIE | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
GASTRONOMIE

Μελομακάρονα: Τα άπαιχτα μυστικά της Βέφας Αλεξιάδου -Για μέλωμα όνειρο

Μελομακάρονα
12|12|2019 | 13:29
Μελομακάρονα / Φωτογραφία: Shutterstock

Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για τις γιορτές και αυτό μεταξύ πολλών άλλων σημαίνει μελομακάρονα και κουραμπιέδες!

Και επειδή πολλοί είναι αυτοί που θα επιχειρήσουν να φτιάξουν τα παραδοσιακά γλυκά των Χριστουγέννων μόνοι τους στο σπίτι τους μαζέψαμε όλα τα τιπ των ειδικών για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Σε πρώτη φάση για τα μελομακάρονα, για τα οποία είδαμε συνταγή σε προηγούμενη ανάρτηση.

Ποια είναι λοιπόν τα μυστικά για αφράτα, μελωμένα τόσο όσο μελομακάρονα;

Βέφα Αλεξιάδου

Πριν από περίπου δυο χρόνια η εθνική μας μαγείρισσα, Βέφα Αλεξιάδου, είχε κάνει μια ανάρτηση στο Facebook στην οποία έδινε τα τιπς της για τέλεια μελομακάρονα.

  1. Καθόλου ζύμωμα! Ανακάτεμα με το κουτάλι ώσπου να ενωθούν τα υγρά με το αλεύρι!
  2. Το φύλλο ζύμης 1 εκ. κόβουμε με κουπ-πατ.
  3. Ψήσιμο ώσπου να πάρουν βαθύ κάστανο χρώμα.
  4. Το σιρόπι, αφού μαζευτεί προς τα άκρα ο αφρός, μόνο 5 λεπτά βράσιμο.
  5. Το σιρόπι βραστό το ρίχνουμε μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο.
  6. Δύο ώρες μετά, όταν σχεδόν έχουν πιει όλο το σιρόπι τα γυρίζουμε τα πάνω κάτω, και τα αφήνουμε έτσι ως την επομένη μέρα.
  7. Τα καρύδια όχι σκόνη. Ελαφρά χοντροκομμένα. Παίρνουμε τα μελομακάρονα ένα ένα τα γυρίζουμε, κι όπως είναι μελωμένη η επιφάνεια τα πασπαλίζουμε με μια κουταλιά καρύδια
  8. Το πιο σημαντικό! Σωστό μέτρημα των υλικών! Με κούπα μεζούρα. Καλή επιτυχία και Καλά Χριστούγεννα»!
ΣΧΟΛΙΑ