×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
GASTRONOMIE

Κολοκυθοανθοί γεμιστοί με ρικότα και βασιλικό -Συνταγή με λουλούδια

Κολοκυθοανθοί γεμιστοί τηγανιτοί σε κουρκούτι
01|05|2019 | 13:39
Κολοκυθοανθοί γεμιστοί τηγανιτοί σε κουρκούτι / Φωτογραφία: Shutterstock

Λόγω της... ημέρας αποφασίσαμε να ετοιμάσουμε μια συνταγή με βάση τα λουλούδια. Τρυφεροί κολοκυθοανθοί γεμιστοί με τυρί.

Οσο πλησιάζουμε προς το καλοκαίρι, τόσο πιο εύκολο θα είναι να βρείτε λουλούδια από κολοκύθια στη λαϊκή αγορά. Ενα υλικό που μπορεί να γίνει η βάση για αρκετά νόστιμα πιάτα. Εδώ, σερβίρουμε τους κολοκυθοανθούς α λα ιταλικά, βουτηγμένο σε ένα βελούδινο χυλό από μπίρα.

Λουλούδια κολοκυθιού τηγανητά σε πιατέλα πλάι σε τυρί ρικότα και παρμεζάνα
Κολοκυθοανθοί γεμιστοί με ρικότα και παρμεζάνα και τηγανισμένοι σε κουρκούτι μπύρας

Υλικά

  • Για περίπου 25 κολοκυθοανθούς
  • Για το κουρκούτι: 125 ml νερό
  • 80 ml μπίρα
  • 125 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • Μια πρέζα ζάχαρη
  • Μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • Ενα αυγό/χωρισμένο το ασπράδι από τον κρόκο
  • 1 κλωνάρι φρέσκια ρίγανη
  • Για τη γέμιση: 200 γρ. Ρικότα
  • 50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 3-4 φύλλα βασιλικό
  • 1 αυγό
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 λίτρο ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  • Ετοιμάζουμε πρώτα το κουρκούτι. Βάζουμε σε ένα μπολ το νερό, τον κρόκο του αυγού και την μπίρα και χτυπάμε με το σύρμα να ομογενοποιηθούν.
  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ.
  • Χτυπώντας με το σύρμα προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας ώσπου να πάρουμε έναν λείο χυλό. Προσθέτουμε και τη ρίγανη ψιλοκομμένη.
  • Σε καθαρό μπολ χτυπάμε το ασπράδι ώστε να γίνει μία σφιχτή μαρέγκα.
  • Προσθέτουμε τη μαρέγκα στα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα, απαλά, ώστε να κρατήσει τον όγκο της και να ενσωματωθεί στον υπόλοιπο χυλό. Σκεπάζουμε με μία πετσέτα και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσουμε τα λουλούδια.
  • Σε ένα μπολ λιώνουμε με το πιρούνι τη ρικότα, το αυγό, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο βασιλικό και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.
  • Γεμίζουμε προσεκτικά τα λουλούδια χωρίς να τα παραγεμίσουμε ώστε να κλείνουν. Αφού τελειώσουμε όλη τη γέμιση βάζουμε το λάδι σε κατσαρόλα να κάψει.
  • Κρατώντας το κάθε λουλούδι από την πάνω μεριά – από το άνοιγμα – βουτάμε προσεκτικά στο κουρκούτι, τινάζουμε το παραπάνω κουρκούτι και βάζουμε στο λάδι. Συνεχίζουμε με μερικά ακόμη λουλούδια, χωρίς να τα στριμώχνουμε στην κατσαρόλα.
  • Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί, όταν πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και σερβίρουμε.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑ